„A brüsszeli idióták egytől egyig összevizelnék a gatyájukat” – Medvegyev megfenyegette az uniót

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint az Európai Unió szembeköpi az orosz állampolgárokat.

2023. 09. 11. 13:35
MEDVEGYEV, Dmitrij
Volgográd, 2023. június 1. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvõ Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején. MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina Fotó: Jekatyerina Stukina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez a döntés egyértelműen nem a „bűnöző orosz rezsimet” bünteti. Ez minden orosz állampolgár arculköpése” – fakadt ki Telegram-bejegyzésében Dmitrij Medvegyev. Az orosz Biztonsági Tanács helyettes elnöke, Oroszország korábbi elnöke az Európai Bizottság által a minap közzétett dokumentumra reagált, melyben a brüsszeli testület pontosításokat fogalmazott meg a háborúban álló országra kivetett szankciókkal kapcsolatban. Ahogy arról lapunk is beszámolt, ennek értelmében orosz állampolgárok nem léphetnek be az unió területére Oroszországban bejegyzett gépjárművükkel, függetlenül attól, hogy kereskedelmi- vagy magáncélokra használják-e a járműveket, illetve hogy mennyi ideig tartózkodnak egy adott tagállamban. 

Egyenesen és szemérmetlenül megmondták minden orosznak: másodrangú állampolgárok vagytok

− folytatta Medvegyev. A politikus szerint válaszlépésként fel kellene függeszteni a diplomáciai kapcsolatokat az unió tagállamaival. Mint mondta, az semmiképpen sem megoldás, hogy Moszkva is szankciókat vezet be az európai állampolgárokkal szemben. 

Mi nem vagyunk rasszisták, ellentétben azon országok vezetőivel, akiknek elődjei az SS-ben szolgáltak

− szúrt oda Medvegyev. Azonban amennyiben megszűnnének a diplomáciai kapcsolatok – véli a politikus –, úgy „a hiú brüsszeli idióták egytől egyig összevizelnék a gatyájukat (és szoknyájukat)”. Ezt azért gondolja így, mivel a nagykövetségek kiürítése és a diplomaták visszavonása csak nagyon jelentős események előtt – például egy ország lerohanása – szokott megtörténni.

Ki tudja, mire képesek ezek a vászonkabátba öltözött orkok Mordorból

− zárta szavait cinikusan Medvegyev.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvõ Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején (Fotó: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.