A kommunista polgármester mecsetépítésbe kezd Franciaországban

A montreuil-i muszlim hitközség nyilvánvaló igényeit szeretné kielégíteni.

2023. 09. 29. 15:13
A Rennes-ben épülő mecset (Fotó: Espoir Amal egyesület)
A Rennes-ben épülő mecset (Fotó: Espoir Amal egyesület)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Francia Kommunista Párt (PCF) megválasztott képviselője a montreuil-i muszlim hitközség nyilvánvaló igényeit szeretné kielégíteni, szerinte ez az 1905-ben hozott törvény értelmében kötelessége, hisz a köztársaságnak garantálnia kell minden vallás szabad gyakorlását.
 

A polgármester még a gyűlölködőknek is üzent: 

A gyűlölködők vigyázzanak: Montreuil a sokszínűség földje, úgyhogy ne is fárasszák magukat.

2022-ben a település egyébként azzal került a hírekbe, hogy Éric Zemmour francia jobboldali politikust, a Visszahódítás (Reconquete) elnevezésű francia jobboldali párt elnökének műsorát nem voltak hajlandók a helyi stúdiók rögzíteni. 

„Montreuil nem tartozik a kommunista polgármesteréhez, aki a Kommunista Párt által egyébként lábbal tiport, magasztos elvekbe burkolózik, hogy betiltsa Zemmour látogatását: egyszer totalitárius, mindig totalitárius” – értékelte a kommunista városvezetés módszereit Gilbert Collard európai parlamenti képviselő, Zemmour pártjának tiszteletbeli elnöke.

Borítókép: A Rennes-ben épülő mecset (Forrás: Espoir Amal egyesület)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.