Cáfolta az azeri külügyminisztérium, hogy csapatokat vonnak össze a határon

Az azerbajdzsáni külügyminisztérium felszólította Jerevánt, hogy tartózkodjon a Bakuval szembeni területi követelések felállításától.

2023. 09. 07. 20:52
null
San Carlos del Meta, 2015. április 16. Egy orosz gyártmányú Szu-30 nehéz vadászbombázó repülõgép a venezuelai hadsereg hadgyakorlatán San Carlos del Metában 2015. április 15-én. (MTI/EPA/Miguel Gutierrez) Fotó: Miguel Gutierrez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az azerbajdzsáni külügyminisztérium politikai manővernek minősítette Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök kijelentését, aki csütörtökön a kormányülésen azt mondta, hogy Baku csapatokat vezényel a két ország határára, valamint Hegyi-Karabahoz.

Nikol Pashinyan örmény miniszterelnöknek a szeptember 7-i kormányülésen megfogalmazott vádjai, miszerint Azerbajdzsán fokozza a katonai és politikai helyzetet a térségben, és állítólag csapatait koncentrálta, csak a politikai manipulációk egyik összetevője Örményország részéről

– közölte az azerbajdzsáni külpolitikai ügynökség.

Baku szerint

a régióra fenyegető igazi biztonsági fenyegetés az a tény, hogy Örményország továbbra is katonai és politikai provokációkat folytat, valamint területi követeléseket tart fenn Azerbajdzsánnal szemben. Emellett pedig Jereván nem tudja kivonni csapatait az azerbajdzsáni területekről a vállalt kötelezettségei ellenére

Borítókép: Egy orosz gyártmányú Szu–30 nehéz vadászbombázó repülőgép a venezuelai hadsereg hadgyakorlatán San Carlos del Metában 2015. április 15-én (Fotó: MTI/EPA/Miguel Gutierrez)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.