Dmitrij Medvegyev: Megtapsoljuk a jó köpködést Kijevtől Varsóig

Az erős megszólalásairól ismert orosz politikus is reagált a lengyel–ukrán viszályra

2023. 09. 22. 13:02
Dmitrij Medvegyev, korábbi orosz miniszterelnök és az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. (Fotó: 
Jack Straw / Twitter)
Dmitrij Medvegyev, korábbi orosz miniszterelnök és az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. (Fotó: Jack Straw / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt orosz elnök, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján kommentálta az ukrán gabona körül kialakult vitát. Dmitrij Medvegyev úgy fogalmazott, a legkedveltebb ellenfeleik vitáztak össze az állott kenyér héján. Az orosz politikus emlékeztetett: Lengyelország kiterjesztette a területére az ukrán gabona szállításának tilalmát. A lengyelek példáját pedig azonnal követte többi EU-tag – így a szlovákok és a magyarok is.

Medvegyev közlése szerint az ukránok azzal vádolják szomszédjaikat, hogy segítik az oroszokat. 

Az olyan russzofóbok, mint a lengyelek, nehezen kaphatnak sértőbb megjegyzést. Megtapsoljuk a jó köpködést Kijevtől Varsóig!

– tette hozzá az orosz politikus.

„Mindenki számára nyilvánvaló, hogy még a legközelebbi szövetségeseik sem látják Ukrajnát egyenrangú partnernek sokáig, és amint veszteségessé válik, feladják” – fogalmazott.

Medvegyev ezután Andrzej Duda lengyel elnököt is idézte: „A fuldokló ember rendkívül veszélyes, képes magával rántani azokat, akik segíteni próbálnak.”

A korábbi orosz elnök emlékeztetett arra is: a lengyelek azzal fenyegetőztek, hogy rossz magatartásuk miatt nemcsak a gabona, hanem az ukrán gyümölcsök és zöldségek behozatalát is betiltják. 

Abbahagyják a modern fegyverek szállítását is – nekik maguknak nagyobb szükségük van rá. Vagyis valójában megvárják, amíg az ukránok megeszik vagy elpusztítják magukat. És akkor a szent hely nem lesz üres, Lengyelország tudja, mit kezdjen az idegen földekkel.

A volt orosz államfő szerint ilyen szövetségesek mellett nincs is szükség ellenségre. Mint fogalmazott, csak a népért kár, mert milliók fognak eltűnni. „Az egyetlen remény az, hogy az emberek okosabbak lesznek ezeknél” – tette hozzá Medvegyev. 

 

Borítókép: Dmitrij Medvegyev az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese (Forrás:  X/Jack Straw) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.