Elképesztő számban jelentkeztek idén az orosz hadsereghez

Dmitrij Medvegyev szerint sikeres a tavasz óta tartó toborzási kampány.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 15:59
MEDVEGYEV, Dmitrij; HSZI Csin-ping; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. március 21. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje a Hszi Csin-ping kínai államfõ és Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével, valamint a két ország küldöttségének tagjaival folytatott tárgyaláson a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én. Hszi Csin-ping elõzõ nap érkezett háromnapos állami látogatásra Oroszországba. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev Fotó: Alekszej Majsev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője arról beszélt, hogy Oroszország idén január óta mintegy 280 ezer embert toborzott a hadseregbe. Mint mondta, Oroszország nem vezetett be újabb mozgósításokat, amelyek nem is voltak népszerű intézkedések, helyette aktív kampányt indítottak azért, hogy minél több embert vonzzanak a seregbe. 

A védelmi minisztérium jelentése szerint január elsejétől már 280 ezren csatlakoztak az orosz hadsereghez szerződéssel

 – mondta Medvegyev. 

Egy része a jelentkezőknek önkéntes, egy része tartalékos és vannak, akik más kategóriákba érkeztek a sereghez. 

A tavasz óta tartó hatalmas reklámkampány vezetett ehhez a magas számhoz. Az interneten, az utcákon, hirdetésekben keresték az önkénteseket, a katonáknak magasabb fizetést is ígértek.

Moszkva tavaly bejelentette, hogy többé nem lesz katonai behívás, részleges mozgósítás sem, a katonai biztosi hivatalok mostantól csak az önkéntesek és a szerződéses szolgálatra jelentkezők felvételével fognak foglalkozni.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Alekszej Majsev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.