Magyarázkodik az ukrán hadsereg amerikai transznemű szóvivője + videó

Az amerikai Sarah Ashton-Cirillo nem tisztázta, hogy köze van-e az amerikai hírszerzéshez, vagy sem.

2023. 09. 19. 18:27
Kharkiv,Front,Line,,Ukraine,-,28,April,2023,Portrait,Of
2295419403 Fotó: Jose HERNANDEZ Camera 51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Röviden fogalmazva, amerikai vagyok, ukrán gyalogos katonaként harctéri orvosként szolgálok, akit a frontról hoztak be, és a területi védelmi erők médiacsapatába osztottak be szóvivőként és orosz dezinformációs elemzőként – reagált az ukrán védelmi erők amerikai születésű transznemű szóvivője J. D. Vance kérdéseire.

Az ohiói szenátor ugyanis levélben fordult az amerikai külügyminiszterhez, a védelmi miniszterhez és a nemzeti hírszerzési igazgatóhoz azzal, hogy tisztázzák, Sarah Ashton-Cirillo – eredeti nevén Michael John Cirillo – milyen szerepet tölt be az ukrán fegyveres erőkben. Kérdései között szerepelt az is, az Ukrajnának dolgozó Ashton-Cirillo kapcsolatban áll-e az amerikai hírszerző szolgálatokkal, és támogatják-e pénzzel ukrajnai szerepvállalását.

A napokban ugyanis közölte a transznemű szóvivő, hogy az „orosz propagandistákat le fogják vadászni”.

Az X (korábban Twitter) közösségi oldalon közzétett üzenetében Ashton-Cirillo csalódását fejezte ki az olyan „spekulációk” miatt, mint amilyet az ohiói szenátor is megosztott. „Míg Ukrajnában a globális szabadságért és a győzelem ideológiájáért harcolunk, Moszkvában és szerte a világon még mindig túl sokan ragadtak le annál, hogy a genderkáoszra fókuszáljanak” – magyarázta. Hozzátette:

Soha nem voltam még büszkébb arra, hogy amerikai állampolgár lehetek, mivel az ukrán nép nevében harcolok Oroszország zsarnoksága és válogatott támogatói ellen, akik mind az Egyesült Államok ellenségei.

A transznemű szóvivő ismertette azt is, milyen céljai vannak az ukrajnai háborúban, ezek között említette, hogy a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb módon Ukrajna visszaszerezze 1991-es határait. Üzenetéből a katonai támogatások sem maradtak ki, állítása szerint az ATACMS ballisztikus rakéták Ukrajnába való szállítása felgyorsítja az ukránok győzelmét, miközben életeket mentenek meg, és az adófizetők pénzén is spórolnak. Hozzátette: az ukrán győzelemnek továbbá szerves része az amerikai republikánusok és demokraták közötti együttműködés.

Amerika ismét megmutatja, miért ez a történelem legnagyobb köztársasága, és a világ egyedüli szuperhatalma. Ukrajnában mindannyian alázatosak vagyunk az amerikai néptől kapott támogatás miatt

– fogalmazott Ashton-Cirillo.

Üzenetében kitért nagy port kavart kijelentésére is, miszerint az orosz propagandistákat veszi célba. Közölte,

a háborús bűnösök orosz propagandistái, akik hazugságokat és hamis narratívákat terjesztenek, nem újságírók. Információs ügynökök Putyin és Prigozsin azon törekvéseinek kiterjesztésében, hogy káoszt okozzanak és az egész világon pusztítsanak.

„Ukrajnában nem bosszút állunk, hanem igazságot szolgáltatunk. Emiatt a szabadság és a demokrácia ellenségeinek bíróság előtt kell felelniük bűneikért” – szögezte le. Ashton-Cirillo elmondta, Ukrajna olyan szabadságért harcol, mely jólétet és sikert hoz, valamint a jogállamiságon alapul. „Ez a szabadság az, amely leginkább az amerikai hazafiak 1775-ös hősies erőfeszítéseire hasonlít”.

Noha a szóvivő nem adott választ arra, hogy az amerikai hírszerzésnek dolgozik-e, rámutatott, érdekeltsége három irányba mutat: ukrán parancsnokai, az ukrán nép és az amerikai adófizetők irányába.

Borítókép: Sarah Ashton-Cirillo, az ukrán hadsereg transznemű amerikai szóvivője (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.