Matteo Salvini szívesen együttműködne Orbán Viktorral

Az olasz politikus szerint jobboldali összefogásra van szükség, ha azt akarják, hogy ne a baloldal nyerjen.

Forrás: Hír Tv2023. 09. 16. 15:29
Matteo Salvini Attends A Rally For The Elections In Cologno Monzese In Milan
ITALY-POLITICS/ Fotó: ALESSANDRO BREMEC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívesen együttműködne Orbán Viktorral Matteo Salvini, a Liga vezetője. Az olasz politikus erről a Hír TV-nek adott interjújában beszélt. Mint mondta, csak egy olyan Európának van jövője, amely megvédi saját határait. Jobboldali összefogást sürget az olasz politikus a jövő évi Európai Parlamenti választások előtt.

Kifejtette, hogy a Liga minden jobboldali pártra nyitott, ám leszögezte, hogy semmilyen baloldali csoportosulással nem hajlandó együttműködni. A Hír TV kérdésére elmondta, hogy 

nyitott az összefogásra Magyarországgal. Orbán Viktorral, a magyarok miniszterelnökével szívesen vennék az együttműködést

 − hangsúlyozta.

Salvini arról is beszélt, hogyha a héten tartanák a választásokat, akkor fej fej mellett lenne a bal- és a jobboldal, ezért össze kell fognia a jobboldali pártoknak, akik meg akarják szüntetni a baloldal hatalmát. 

Borítókép: Matteo Salvini (Fotó: Alessandro Bremec/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.