A palesztinbarát tüntetést engedélyezik, de hatósági nyomásra elmaradt az Izrael-párti felvonulás Londonban

A rendőrség arra figyelmeztette a szervezőket, hogy „megsérülhetnek vagy megfélemlíthetik őket" a tüntetésen.

2023. 10. 23. 11:49
null
Torino, 2023. október 14. A palesztinokat támogató tüntetés Torinóban 2023. október 14-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol 1300 ember életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások 2215 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan Fotó: Claudio Furlan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség nyomást gyakorolt egy Izrael-párti imaséta szervezőire London egyik zsidó negyedében. Az indoklásban az szerepelt, mondják le a rendezvényt, mivel aznap London központjában egy palesztinbarát felvonulásra került sor – írja a Mandiner a brit sajtó nyomán. 

A Keresztény akció az antiszemitizmus ellen kénytelen volt lemondani a tervezett „Imádkozzunk Izraelért és a zsidó népért” rendezvényt, miután a rendőrség arra figyelmeztette őket, hogy a résztvevők megsérülhetnek vagy megfélemlíthetik őket. Az imasétát Golders Greenben tartották volna. A szervezet csütörtökön hívást kapott a rendőrségtől, amelyben közölték, hogy az eseményt a muszlimok elleni támadásként kezelik.

A szervezők nagyjából 30 ezer ember részvételére számítottak, már csak ezért is érthető a csalódottságuk. Közölték, hogy elhallgatottnak érzik magukat a rendőrség közbelépése miatt.

Aznap, szombaton egyébként London központjában egy palesztinbarát gyűlésen 100 ezren voltak jelen.

Borítókép: Palesztinokat támogató tüntetés Torinóban 2023. október 14-én (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.