Elképesztő módon megnőtt az Egyesült Királyságban az antiszemita támadások száma

Az 581 százalékos emelkedés a tavalyi hatszorosát jelenti.

Forrás: Mandiner2023. 10. 17. 15:34
March in solidarity with Palestinians
People holding placards and flags of Palestine take part in a 'March For Palestine', part of a pro-Palestinian national demonstration, in London on October 14, 2023, organised by Palestine Solidarity Campaign, Friends of Al-Aqsa, Stop the War Coalition, Muslim Association of Britain, Palestinian Forum in Britain and CND. British Prime Minister Rishi Sunak called on Israel Friday to take "every possible precaution to protect civilians" in its response to last weekend's deadly attack by Hamas. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) Fotó: AFP/Adrian DENNIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

581 százalékkal nőtt az antiszemita támadások száma az Egyesült Királyságban, amióta a Hamász megtámadta Izraelt, erről írt a Mandiner. Ez a szám azt jelenti, hogy hatszorosára emelkedett az atrocitások száma a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

A Community Security Trust (CST) jelentése szerint legalább tizenhét támadás érte különböző zsidó iskolák diákjait és tanárait az elmúlt tíz napban.

A szervezet, mint írják, 

védelmet, képviseletet és tanácsadást nyújt az Egyesült Királyság zsidó közösségeinek.

A felmérés azt mutatja, hogy amióta a palesztin terrorszervezet megtámadta Izraelt, már 320 antiszemita támadás történt, viszonyításképp ez a szám az előző évben 47 volt.

Az incidensek közül 36 az Egyesült Királyság egyetemeit érintette, 17 pedig zsidó iskolákat, nem zsidó iskolák tanulóit és tanárait, illetve az oktatási intézményükbe tartó vagy onnan hazafelé tartó diákokat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.