Jeruzsálem alpolgármestere: „Ezek radikális népirtó szörnyetegek”

Fleur Hassan-Nahoum szerint a mostani támadás azért történt, mert a környező országok Izraelt partnerként ismerték el.

2023. 10. 09. 12:32
null
Askelón, 2023. október 9. Palesztin rakétatámadásban megsérült lakóház elõtt emberek a dél-izraeli Askelónban 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én támadást indított Izrael ellen. MTI/AP/Erik Marmor Fotó: Erik Marmor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jeruzsálem alpolgármestere felszólalt a budapesti Pro-Izrael konferencián, ahol elmondta, hogy az online megtatott beszéde előtt tíz perccel még a három gyermekével együtt a közeli óvóhely felé kellett rohanniuk, mert megszólaltak a légvédelmi szirénák. 

Ebben a pillanatban nem hagyhatjuk el az országunkat. Támadás alatt állunk itt Jeruzsálemben, és az ország déli részén. Szinte ironikusnak tűnik, hogy éppen most, ebben a kulcsfontosságú pillanatban tartják ezt a nemzetközi találkozót

– jelentette ki a politikus, aki elárulta, hogy a váratlan támadásról ő is csak a légvédelmi szirénák megszólalása után értesült. 

Mészárlás kezdődött az ország déli részén. Ártatlan embereket öltek meg az otthonaikban, gyerekek rejtőztek a szekrényekben 12 órán keresztül, miután a szüleiket kint megölték egy, a holokausztra emlékeztető eseménysorozatban

– magyarázta Fleur Hassan-Nahoum, hozzátéve, véleménye szerint a két évvel ezelőtti gázai eseményekhez hasonlóan a háború éppen azért tört ki, mert a dolgok túl jól mentek. 

Ma azt mondom, hogy hasonló helyzetben vagyunk mint két éve, csak a támadás sokkal rosszabb. A Szaúd-Arábiával való béketeremtés útján dolgoztunk. Elemzők hat hónapot adtak a tárgyalások befejezésére. Ennyi idő kellett volna, hogy Szaúd-Arábiával egyezséget kössünk, amely vitathatatlanul az arab világ egyik legfontosabb országa

– jelentette ki Jeruzsálem alpolgármestere, hozzátéve, hogy a régió két részre szakadt. Az egyik oldalon a békét és jólétet akaró országok állnak, míg a másikon a radikalizmust és pusztítást akaró államok. Úgy fogalmazott:

Irán radikalizmust és pusztítást akar. Látjuk, ahogyan a saját népüket gyilkolják. A saját országukban ártatlan nőket ölnek meg az utcán, vagy börtönbe vetik őket, mert ötszáz évvel vissza akarnak menni az időben. Ezek radikális népirtó szörnyetegek. És az utolsó dolog, amit Irán akar, hogy normalizálódjon Izrael kapcsolata Szaúd-Arábiával, amely a legnagyobb ellensége.

 

Borítókép: Palesztin rakétatámadásban megsérült lakóház előtt emberek a dél-izraeli Askelónban (Fotó: MTI/AP/Erik Marmor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.