Ezért nem tudnak kitoloncolni több tízezer migránst Németországból

Több mint ötvenezer embert kiutasítottak az országból, mégsem tudják végrehajtani az intézkedést ellenük.

2023. 10. 06. 18:00
null
Arguineguín, 2023. szeptember 27. Afrikai illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvõ Arguineguín kikötõjébe 2023. szeptember 27-én, miután a spanyol tengeri mentõszolgálat hajója 78 migránst vett fedélzetre egy tengeren hánykolódó csónakból. MTI/EPA/EFE/Ángel Medina G. Fotó: Ángel Medina G.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali párt hívta fel a figyelmet arra, hogy idén több mint ötvenezer embernek utasították el a menedékkérelmét, mégsem tudják kitoloncolni őket. Ezek az emberek ugyanis semmilyen okmányt nem tudtak felmutatni a kérelem benyújtása során, rendszerint már azelőtt eldobják ezeket, mielőtt átszöknének a német határon. Az AfD az X közösségi oldalon reagált:

Ezek a számok jól szemléltetik a nyitott határok migrációs politikája által okozott káoszt: 52 594 Németországban tartózkodó, az ország elhagyására kötelezett külföldinek nincs érvényes okmánya, ezért nem lehet kitoloncolni. További 19 358 esetben a személyazonosság sem tisztázott. Ez így nem mehet tovább! Akik nem tudnak papírokat felmutatni, azok eleve nem is léphetnének be az országunkba. Akik pedig már beléptek és nem tudják igazolni személyazonosságukat, azok hagyják el hazánkat és keressék meg útlevelüket otthon!

 A felnőtt menedékkérők több mint fele nem tudott személyazonossági okmányokat felmutatni 2023 első felében. A szíriaiak körében ez az arány 36 százalék, az afgánok körében 64 százalék, a szomáliaiak körében pedig bődületes 92 százalék.

Aligha feltételezhető, hogy az összes szomáliai véletlenül vesztette el az útlevelét. A nem regisztrált szomáliaiak magas száma azért is nagyon aggasztó, mert különösen a szomáliaiak többször is megdöbbentő erőszakos bűncselekményekkel hívták fel magukra a figyelmet

– emlékeztet a párt.

Eközben rohamosan emelkedik a késes támadások száma Németországban, amelyeket elsősorban a pályaudvarokon követnek el a bűnözők, elsöprő többségük pedig bevándorló hátterű. A szövetségi rendőrség idén már 527 ilyen erőszakos esetet regisztrált. Az előző évhez képest ez közel 40 százalékos növekedést jelent, a 2019-es pandémia előtti évhez képest pedig duplájára emelkedett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Ángel Medina G.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.