Irán szerint palesztin önvédelem az Izrael elleni támadás

Az iráni külügy felszólította a muzulmán országokat, hogy támogassák őket jogaik érvényesítésében.

Forrás: MTI2023. 10. 07. 22:02
null
Tel-Aviv, 2023. október 7. Sürgõsségi véradásra jelentkezõk a tel-avivi Ichilov Kórházban 2023. október 7-én, miután a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Legkevesebb hetven izraeli civilt gyilkoltak meg és több tucat embert túszul ejtettek, mintegy 900 sebesültet kórházban látnak el. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iráni külügyminisztérium szombaton úgy vélekedett, az Izrael elleni támadás a palesztinok önvédelmi cselekedete, és felszólította a muzulmán országokat, hogy támogassák őket jogaik érvényesítésében. A Hamász palesztin iszlamista mozgalom meglepetésszerű offenzívát intézett Izrael ellen szombaton. Az iszlamista fegyveresek az elmúlt évtizedek legsúlyosabb támadása során számos embert megöltek és túszokat hurcoltak el a Gázai övezetbe.

Ez a művelet […] Palesztina elnyomott népe ellenállási szervezeteinek spontán megmozdulása elidegeníthetetlen jogaik védelmében, és természetes reagálás a cionista háborús uszításra és provokatív politikákra

– idézte az iráni állami média Nászir Kanánit, a külügyminisztérium szóvivőjét.

Irán úgy ítéli meg, hogy a cionista megszálló rezsim és a jól ismert támogatói […] a felelősök az erőszakért, a palesztinok elleni gyilkosságokért, és felszólítja az iszlám államokat, hogy támogassák […] a palesztin nép jogait

– mondta Nászir Kanáni.

Akbár Ali Velajati, Ali Hamenei ajatollahnak, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjének a főtanácsadója közleményében leszögezte: – Ez a győztes hadművelet minden bizonnyal siettetni fogja a cionista rezsim összeomlását, és küszöbönálló megsemmisítését ígéri.

Ali Bahadori-Dzsaromi kormányszóvivő az állami médiának azt mondta: a támadások bebizonyították, hogy a cionista rezsim sérülékenyebb, mint valaha, és a kezdeményezés a palesztin fiatalok kezében van.

Borítókép: Sürgősségi véradásra jelentkezők a tel-avivi Ichilov kórházban 2023. október 7-én (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.