Itt a bizonyíték: Bepánikolt a büsszeli elit! + videó

Már a tagállamok médiája felett is átvennék az írányítást.

2023. 10. 08. 13:42
JOUROVÁ, Vera
Brüsszel, 2022. szeptember 16. Vera Jourová, az Európai Bizottságnak az értékek és átláthatóság ügyében illetékes alelnöke beszél a médiapluralizmus és a média függetlenségének védelmét célzó európai bizottsági javaslatok bemutatása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Brüsszelben 2022. szeptember 16-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megrettentek a globalisták a közelgő európai parlamenti választások miatt, ezért addig még, amit lehet, át akarnak tolni az uniós döntéshozatalon – mondta el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Dornfeld László. – Ezek közé tartozik például a migrációs paktum – húzta alá a központ vezető elemzője. 

A globalisták azt akarják elérni, hogy egy nekik tetsző kényszerpályára állítsák az EU-t, amelyen már a választások után sem lehet változtatni, bebetonozva így a saját hatalmukat. 

Ennek része a központi médiaszabályozásról szóló jogszabály is, amelynek az lenne az eredménye, hogy Brüsszel átvenné az irányítást a tagállamok médiája felett, minden médiával kapcsolatos döntést ott hoznának meg – hangsúlyozta Dornfeld László. 

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője kifejtette: Brüsszel jogi trükkök százaival nyomul be olyan területekre, amelyek az alapszerződés szerint kizárólagos jogállami hatáskörök. Teszik ezt azért, mert nincsen meg az alapszerződés módosításához a többségük. A brüsszeli törekvésekhez az Európai Bíróság is asszisztál, tehát jelenleg senkinek sincs már kontrollja az Európai Bizottság és az Európai Parlament felett. 

Az úgynevezett tizenkettek európai uniós reformtervével kapcsolatban Dornfeld László elmondta: az állítólagosan független személyek közül többen kötődnek Soros Györgyhöz és birodalmához. 

Szikra Levente kifejtette: a terv egyik legabszurdabb eleme az, hogy ha egy jogállamisági eljárást nem tudnának lezárni öt éven belül, akkor az érintett tagállamot automatikusan elítélnék. 

Az Igazság óráját itt nézhetik meg:

Borítókép: Vera Jourová, az Európai Bizottságnak az értékek és átláthatóság ügyében illetékes alelnöke beszél a médiapluralizmus és a média függetlenségének védelmét célzó európai bizottsági javaslatok bemutatása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Brüsszelben 2022. szeptember 16-án (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.