Kiderítettük: ennyi iszlamista tényezőt figyelnek meg Németországban

Németországban ennyi emberről feltételezik, hogy jelentős mértékű politikai indíttatású bűncselekményeket fog elkövetni.

2023. 10. 19. 17:16
radikalizmus
A protester holds a projectile near a fire amid clashes with police on the sidelines of the annual May Day (Labour Day) rally, marking International Workers' Day, in Paris on May 1, 2022. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP) Fotó: AFP/JULIEN DE ROSA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg mintegy ötszáz iszlamista tényezőt (személyeket és csoportokat) tartanak számon a német hatóságok – válaszolta lapunk megkeresésére a német belügyminisztérium sajtószóvivője. Kérdéseinket azután küldtük el a berlini tárcának, hogy sajtóhírekből kiderült: Franciaországban 193, illegális radikalizmus miatt nyilvántartott személy van szabadlábon. Ez a szám csak az illegális bevándorlókat tartalmazza, de a belügyminisztérium a közelmúlt eseményeinek fényében elrendelte további 2852 jogszerűen nyilvántartott személy „új, mélyreható vizsgálatát”.

A német belügyminisztérium definiálta:

egy személy akkor minősül veszélyesnek, ha bizonyos tények alapján feltételezhető, hogy jelentős mértékű politikai indíttatású bűncselekményeket fog elkövetni.

A válaszlevél alapján a megfigyelt személyek többsége német állampolgár, de az adatgyűjtés során nem tesznek különbséget legális és illegálisan tartózkodó személyek között. A belgiumi események fényében a belga hatóságokat is megkerestük, visszajelzésükre rövid időn belül számítunk.

Borítókép: Egy tüntető lövedéket tart egy tűz közelében, miközben a rendőrökkel összecsaptak a munkások nemzetközi napja alkalmából rendezett éves május elsejei tüntetés szélén, 2022. május 1-jén Párizsban. (Fotó: AFP/Julien De Rosa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.