Kirakták a Fehér Házból Joe Biden kutyáját

Kirakták a Fehér Házból Joe Biden amerikai elnök kutyáját, Parancsnokot, miután több alkalmazottat is megharapott. Az elnöki eb hollétéről nem adtak információt.

2023. 10. 05. 7:39
BIDEN, Joe
Washington, 2023. augusztus 7. Joe Biden amerikai elnök az elnöki helikopter elõtt, amint a Delaware állambeli Wilmingtonban lévõ birtokán töltött hétvége után visszatér a washingtoni Fehér Házba 2023. augusztus 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden 2021 decemberében nagy csinnadrattával mutatta be új kutyáját, Parancsnokot, a németjuhász kölyköt. A kutya azóta megnőtt, és a Fehér Ház alkalmazottai, valamint a Bidenéket védő ügynökök már jóval kevésbé találják aranyosnak, ugyanis, mint kiderült, harap.

A titkosszolgálat beszámolója szerint 11 ügynökükbe „kóstolt bele” az Első Eb, de a CNN amerikai hírcsatorna szerint a szám ennél magasabb, és az ügynökökön kívül más fehér házi alkalmazottakat is megharapott a németjuhász.

A Fox News amerikai televíziós hálózat szerint tavaly novemberben az egyik harapás olyan súlyos volt, hogy 

az érintett ügynököt kórházba kellett vinni.

A botrányra válaszul Jill Biden kommunikációs vezetője, Elizabeth Alexander közlemény adott ki, amely szerint Parancsnokot eltávolították a Fehér Házból.

Az elnök és a First Lady mélységesen törődnek a Fehér Házban dolgozók és azok biztonságával, akik nap mint nap védik őket. Hálásak a titkosszolgálat türelméért és támogatásáért, és keresik a megfelelő megoldást

– idézi Alexander közleményét a Breitbart amerikai hírportál.

Parancsnokot legutóbb szeptember 30-án fotózták le a Fehér Házban. A közlemény arra nem tért ki, hogy hova vitték, és hogy visszatérhet-e még az elnöki rezidenciára. Korábban Bidenék egy másik kutyáját is el kellett távolítani a Fehér Házból hasonló okok miatt, ő egy delaware-i baráti családnál talált otthonra.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.