Óvintézkedéseket tettek a zsidók épségéért Ausztráliában

Sydney városának zsidó lakosságát arra figyelmeztették, hogy maradjanak otthon, és ne menjenek az utcára, amíg a Hamászt és Izraelt támogató tüntetők felvonulnak a nagyváros utcáin.

2023. 10. 11. 6:27
null
New York, 2023. október 10. A Lubavicsi Chabad hászid mozgalomhoz tartozó zsidó férfiak Izrael iránti együttérzésüket fejezik ki New Yorkban 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, mintegy 900 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 700-hoz közelít. MTI/AP/Andres Kudacki Fotó: Andres Kudacki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Adler, az Ausztrál Zsidó Szövetség elnöke a Sky Newsnak elmondta, hogy egy e-mailt küldtek a zsidó közösségnek, amelyben figyelmeztették őket, hogy kerüljék el a sydney-i kikötő előtti épületet és a város központját, mivel a palesztin terroristák támogatói megtámadták az izraeli elesetteket gyászolókat a környéken.

Láttunk egy-két zsidó embert, akik korán megjelentek, akiket a rendőrség elvitt, mert izraeli zászlót vittek magukkal. A zsidó közösségnek küldtek egy e-mailt, amelyben figyelmeztettek minket, hogy ma este ne menjünk Sydney városába, ne menjünk a városháza környékére, ne menjünk az operaház környékére, ugyanis veszélyben lennénk, ha zsidóként azonosítanának minket

– mondta Adler a Sky News műsorvezetőjének, Andrew Boltnak.

A sydney-i tüntetés, amelyet a Palestine Action Group Sydney szervezett, azt követeli, hogy Ausztrália szakítsa meg a kapcsolatokat Izraellel, és arra buzdítja a támogatókat, hogy vállaljanak szolidalitást Palesztinával.

Fahad Ali aktivista és akadémikus a sydney-i városháza gyülekezési pontjánál felszólította a tömeget, hogy álljanak ellen Palesztina izraeli megszállásának.

75 éve szenvedünk a jogfosztottságtól, megtagadva az élethez és szabadsághoz való jogainkat, egy olyan gyarmati rezsim egyre súlyosbodó megszállása alatt, amely mindenféle atrocitást elkövetett rajtunk

– jelentette ki az aktivista.

Később a tüntetők az operaház lépcsőjénél gyertyákat helyeztek el egy „Szabad Palesztina” felirat mellett.

Amint arról már a lapunk is beszámolt, London egyik népszerű zsidó negyedében vasárnap este megrongáltak egy kóser éttermet, egy közeli hídra pedig palesztinbarát graffitiket fújtak a Hamász palesztin terrorszervezet katonái által koordinált, Izrael elleni támadásokat követően. Az észak-londoni Golders Greenben található étterem ablakát betörték, míg a „Free Palestine” (Szabad Palesztina) feliratot festékszóróval fújták fel egy alig néhány méterre lévő hídra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Andres Kudacki)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.