Szijjártó beszámolt: ezért vannak Pekingben

Az együttműködés Európa és Kína között a hosszú távú növekedés garanciája.

2023. 10. 16. 9:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán számolt be a kínai tárgyalások jelentőségéről, céljairól és hátteréről.

„Vannak olyan szereplők, akik az európai és a kínai gazdaság szétválasztásán dolgoznak, ami lényegében megölné a kontinens amúgy is nehéz helyzetben lévő versenyképességét. 

Ma azért vagyunk Pekingben, hogy ennek ellentartsunk, mi még szorosabb, erősebb, sikeresebb, hatékonyabb gazdasági együttműködést sürgetünk Európa és Kína között. Ez a garancia a hosszú távú gazdasági növekedésre.

Kezdünk!” – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

A tárcavezető arról is írt: az a cél, hogy Magyarország találkozási pontja legyen a keleti és a nyugati vállalatoknak. 

„Ez nemcsak garancia a hosszú távú gazdasági növekedésre, de munkahelyek tízezreit is eredményezi országszerte.” 

A kínai Egy övezet, egy út kezdeményezés mindig is külpolitikánk fókuszában lesz, ugyanis egybeesik a magyar stratégiával, ami a konnektivitásban és az erős kelet–nyugati együttműködésben hisz

– emelte ki a miniszter, aki elmondta, több megállapodást is kötnek hétfőn: a Kínai–Magyar „Övezet és út” együttműködés kiemelt projektjeinek listájáról, ipari és befektetési együttműködésről és az oktatási együttműködési programról a 2023–2026. évekre vonatkozólag.

Borítókép: Szijjártó Péter Kínában (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.