Szijjártó Péter: A legfontosabb, hogy meg lehessen akadályozni a konfliktus eszkalációját

Most az a legfontosabb, hogy meg lehessen akadályozni az izraeli–palesztin konfliktus eszkalációját – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő este a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2023. 10. 09. 20:47
SZIJJÁRTÓ Péter
Átadták a Nestlé 90 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását Bükön Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hosszú idő után fordul elő az, hogy egy nemzetközi tanácskozás legfőbb témája nem az ukrajnai háború lesz.

Az Izrael elleni terrortámadás, mint egy derült égből villámcsapás rázta meg a nemzetközi politikát – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a konfliktus eszkalációjának megakadályozásában kulcsszerep jut az Öböl-térség arab államainak.

Szijjártó Péter szerint ezért van most hatalmas jelentősége az Európai Unió és az Öböl menti államok közös külügyminiszteri értekezletének, mely – mint azt a tárcavezető jelezte – kedd reggel kezdődik Ománban, ahová a magyar diplomácia vezetője kedd hajnalban érkezik meg.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Katona Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.