Szívszorító részleteket osztott meg a Hamász mészárlását túlélő amerikai nő + videó

Sokan a résztvevők közül soha nem jártak Izraelben, soha nem jártak Gázában, nem tudják, mi történik ott valójában – fogalmazott Natalie Sanandaji. A Hamász mészárlását túlélő amerikai nő az Izrael-ellenes tüntetésekkel kapcsolatban mondta el véleményét, valamint szívszorító részleteket osztott meg a történtekről.

2023. 10. 24. 13:49
null
Holon, 2023. október 17. Siraz Tamamot temetik a közép-izraeli Holonban 2023. október 17-én. A nõt a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet milicistái ölték meg egy dél-izraeli elektronikus zenei fesztiválon, amikor október 7-én többfrontos támadást intéztek Izrael ellen. MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz Fotó: Pétrosz Jannakurisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon rosszul esik, hogy rengeteg egyetemista vesz részt az Izrael-ellenes tüntetésekben, ráadásul gyakran szervezőként. Ez a háború nem Izrael és Palesztina között dúl. Ez egy háború Izrael és a Hamász között, egy terrorszervezet, amely ugyanúgy bűnös az ártatlan palesztinok lemészárlása, mint az ártatlan izraeliek halálának tekintetében

fogalmazott Natalie Sanandaji a Fox News amerikai hírcsatornának. Az amerikai nő egyike azoknak, akik túlélték a Hamász terroristáinak vérengzését egy izraeli elektronikus zenei fesztiválon. Mások nem voltak ennyire szerencsések: sajtóinformációk szerint legkevesebb kétszázhatvanan vesztették életüket a fesztiválozók közül. 

Sanandaji felidézte, hogy a tragikus reggelen, október 7-én egy izraeli ismerőse ébresztette, aki a helyzethez képest szokatlan nyugalommal közölte vele, hogy a fesztivál felett a légtérben több rakétát is elfogtak. – A nyugodtsága csak még jobban rávilágít, hogy mennyire mindennapi dolog ez a helyiek számára – magyarázta a nő. A helyzet komolyságát – folytatta – csak akkor kezdték igazán érezni, amikor a zene megállt és a biztonsági emberek felszólították a fesztiválozókat, hogy hagyják el a területet. Mint mondta, ezt követően még használta az egyik mellékhelyiséget.

Ennek akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, azonban a vérengzésről felkerült videókon jól látszik, hogy a Hamász terroristái pont azokban a mosdókban mészárolták le az embereket, amikben én voltam néhány pillanattal azelőtt

− emlékezett vissza Sanandaji. Ezt követően felidézte, hogy a biztonságiak felszólítását követően eluralkodott a káosz: sokan az árkokban próbáltak menedéket keresni, autókba ugrottak és menekültek volna a helyszínről, azonban az utak teljesen bedugultak. Az amerikai nő és barátai gyalog folytatták a menekülést, mint később kiderült, nagyon jól tették. 

A dugóban álló gépjárművek utasait, akárcsak az árkokban rejtőzködőket könyörtelenül lemészárolták a terroristák. 

Sanandajit és társait végül egy ismeretlen férfi mentette meg, aki fehér kisbuszával a beszámolók szerint legalább ötven embert menekített ki a fesztiválról. 

Noha az amerikai nő elmondása szerint nem tudja, ki volt a hős, a sajtót végigjárta egy szintén fehér kisbuszt vezető beduin sofőr története, aki több tucat ember életét mentette meg a fesztiválon. A férfi elmondása szerint azóta sem sikerült kiheverni a traumát, pszichológushoz jár. – Farkasszemet néztem a halállal, de tudtam, hogy nem adhatom fel. Meg kellett mentenem őket – fogalmazott a The Times of Israel hírportálnak.

Sanandaji az Izrael-ellenes tüntetésekre visszatérve elmondta, a legnagyobb probléma a félretájékoztatás. 

Sokan a résztvevők közül soha nem jártak Izraelben, soha nem jártak Gázában, nem tudják, mi történik ott valójában

− mutatott rá. Hozzátette: ezek a fiatalok elhiszik, amit az interneten látnak, emiatt pedig tüntetni kezdenek, holott hiteles információik nincsenek az eseményekről.

Borítókép: Siraz Tamamot temetik a közép-izraeli Holonban 2023. október 17-én (Fotó: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.