Terroristák mecset alatti bunkerét támadta Izrael + videók

=

2023. 10. 22. 8:04
null
Dzsenín, 2023. július 4. Füst gomolyog a Ciszjordánia északi részén fekvõ Dzsenín felett a terrorista célpontok elleni izraeli katonai akció második napján, 2023. július 4-én. Az izraeli fegyveres erõk támadásában legkevesebb tíz palesztin életét vesztette, tucatnyian megsebesültek és több ezer palesztin civil elhagyta a városban lévõ menekülttábort. MTI/EPA/Alaa Badarneh Fotó: Alaa Badarneh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael szerint a dzseníni menekülttárborban lévő al-Anszar mecset alatt elhelyezkedő bunkerben a Hamász és a palesztin Iszlám Dzsihád ügynökei húzódtak meg és szervezkedtek, akik több támadásért is felelősek az elmúlt hónapokból – írja a Reuters hírügynökség. 

„A közelmúltban olyan értesülések érkeztek, amelyek arra utaltak, hogy a terroristák, akiket most semlegesítettek, közelgő terrortámadást szerveztek” – áll a hadsereg közleményében.

Az izraeli hadsereg olyan képeket is közzétett, amelyeken a mecset alatti bunker bejárata látszik, és egy ábrát is, amely azt mutatja, hogy a fegyveresek hol tárolták a fegyvereket.

A hírügynökség emlékeztet, hogy a palesztin fegyveresek fellegvárának számító dzseníni menekülttábor az év elején már egy nagyobb izraeli katonai művelet középpontjában állt.

A közösségi oldalakra több felvétel is felkerült a támadás helyszínéről, amelyeken látszik, hogy a mecset egyik oldalfalán okozott nagy károkat az izraeli támadás. 

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség arról is ír, hogy Izrael szerint a mecsetet 

a terroristák parancsnoki központként használták támadások megtervezéséhez, és bázisként, ahonnan azokat végrehajtották.

A Palesztin Vörös Félhold mentőszolgálat szerint a támadásban legalább egy palesztin meghalt, három másik pedig megsebesült.

A menekülttábor lakói elmondták, hogy 

az izraeli hadseregtől figyelmeztetést kaptak arról, hogy maradjanak távol a fegyveresektől, mert az izraeli erők csapást fognak mérni a területre.

Borítókép: Füst gomolyog a Ciszjordánia északi részén fekvő Dzsenín felett a terrorista célpontok elleni izraeli katonai akció második napján, 2023. július 4-én (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.