Több százan várnak Törökországra a Gázai övezetben

Csaknem hétszázan, köztük török, palesztin és észak-ciprusi állampolgárok kérték Törökországtól, hogy menekítse ki őket a Gázai övezetből.

Forrás: MTI2023. 10. 19. 18:56
null
Hán-Júnisz, 2023. október 19. Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) sátrakat állított fel az izraeli bombázások miatt otthontalanná vált emberek számára a Gázai övezetben lévõ Hán-Júniszban 2023. október 19-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet október 7-én betört az övezet melletti izraeli településekre, ahol megöltek több mint 1400 embert, háromezret megsebesítettek és elhurcoltak mintegy kétszáz civilt. A Hamász elleni izraeli hadmûvelet eddig közel 3500 palesztin halálát okozta a Gázai övezetben, a sebesültek száma túllépte 12 ezret. MTI/AP/Ashraf Amra Fotó: Ashraf Amra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török külügyminiszter-helyettes, Ahmet Yildiz közölte, hogy csaknem hétszázan, köztük török, palesztin és észak-ciprusi állampolgárok kérték Törökországtól, hogy menekítse ki őket a Gázai övezetből.

A török parlament külügyi bizottságának ülésén Yildiz elmondta, hogy 322 török állampolgár, 104 észak-ciprusi állampolgár és török állampolgárok 214 palesztin rokona vár kimenekítésre. További 55 török köztisztviselő, köztük az állami média és az egészségügyi minisztérium munkatársai szintén kimenekítésükre várnak.

Hakan Fidan külügyminiszter hét végi egyiptomi látogatásán közölte, hogy Izraelnek a Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i megtámadásakor a Gázai övezetben mintegy háromszáz török állampolgár tartózkodott, akik közül eddig harmincat tudtak evakuálni.

Borítókép: Az ENSZ Fejlesztési programja sátrakat állított fel az izraeli bombázások miatt otthontalanná vált embereknek a Gázai övezetben lévő Hán-Júniszban 2023. október 19-én (Fotó: MTI/AP/Ashraf Amra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.