Újabb irányból támadják Izraelt?

Egy amerikai hadihajó a Vörös-tengeren több rakétát és drónt lőtt le, amelyek talán Izraelben lévő célok felé tarthattak − közölte csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.

Forrás: MTI2023. 10. 20. 6:07
null
Norfolk, 2017. július 22. Az amerikai haditengerészet által közzétett képen a világ legkorszerûbb repülõgép-hordozójának számító Gerald R. Ford nevû hajó, amelyet Donald Trump amerikai elnök állított szolgálatba a virginiai Norfolk haditengerészeti kikötõjében 2017. július 22-én. Az Egyesült Államok 38. elnökérõl elnevezett új tervezésû, 335 méter hosszú nukleáris meghajtású hajó a repülõgépek fedélzeti indítására szolgáló legkorszerûbb elektromágneses katapultrendszerrel van felszerelve, és egyéb elektronikai felszereltségében is túlszárnyalja elõdjeit. Elsõ küldetése legkorábban 2020-ban esedékes. (MTI/EPA/Julio Martinez Martinez/Amerikai haditengerészet) Fotó: Julio Martinez Martinez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mondhatjuk meg biztosan, mi volt ezen rakéták és drónok célja, de Jemenből lőtték ki őket, és északnak tartottak a Vörös-tenger mentén, potenciálisan izraeli célok felé

− ismertette Patrick Ryder, az amerikai védelmi minisztérium sajtótitkára a sajtótájékoztatóján.

Ez az akció az integrált lég- és rakétavédelmi architektúra demonstrációja volt, amelyet a Közel-Keleten építettünk ki, és amelyet készek vagyunk használni, amikor csak szükséges, hogy megvédjük partnereinket és érdekeinket ebben a fontos régióban

− idézte Rydert a Fox News amerikai televíziós hálózat tudósítása.

Nem sokkal korábban amerikai tisztségviselők arról számoltak be, hogy a Carney nevű amerikai romboló Jemen térségében elfogott több lövedéket, amelyek nem a hajót vették célba. A térségbe vezényelt amerikai erők fokozott készültségben vannak az Irán támogatását élvező fegyveres csoportok tevékenysége miatt a Gázai övezetben elmérgesedett helyzet közepette.

Az Irán támogatását élvező jemeni húszi lázadók a támogatásukról biztosították a palesztinokat, és megfenyegették Izraelt.

Az Egyesült Államok jelentős haditengerészeti erőket vezényelt a térségbe a múlt héten, ideértve két repülőgép-hordozót, valamint a kísérőhajókat és csaknem kétezer tengerészgyalogost.

Mint azt megírtuk, az, hogy két amerikai repülőgép-hordozó tartózkodik egyazon térségben, meglehetősen ritkának számít, így fontos jelzés lehet a Hamásznak és szimpatizánsainak, hogy az amerikai hadsereg komolyan gondolja Izrael támogatását.

 

Borítókép: A világ legkorszerűbb repülőgép-hordozójának számító Gerald R. Ford  (Fotó: MTI/EPA/Julio Martinez Martinez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.