Videókon a tűpontos izraeli támadás

A világ legfejlettebb hadserege semmit nem bízott a véletlenre.

2023. 10. 29. 10:23
An Israeli tank drives on a road near Sderot on October 8, 2023. Israel's prime minister of October 8 warned of a "long and difficult" war, as fighting with Hamas left hundreds killed on both sides after a surprise attack on Israel by the Palestinian militant group. (Photo by JACK GUEZ / AFP) Fotó: Europress/AFP/Jack Guez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg (IDF) felvételeket közölt a Gáza elleni szárazföldi invázió előkészületeiről. Látszik, hogyan sorakoznak fel a tankok az övezet közelében. 

Mint írják, péntek kora este óta páncélosokból, harci mérnökökből és gyalogságból álló egyesített harci erők tevékenykednek Gáza északi részén. A cél az volt, hogy azonosítsák a terrorista sejteket, ami megtörtént és amelyeket páncéltörő rakétákkal és aknavető lövedékekkel megpróbáltak kilőni és lecsapni rájuk. Azonosítottak és megsemmisítettek több csapdát. Az IDF harckocsijai irányították az izraeli légierő helikoptereit, amelyek csapást mértek a Hamász hadműveleti találkozási pontjának épületére.

Videón mutatták be a a szárazföldi egységek haladását és működését.

Látszik a videókon, ahogy a terroristákat keresik, majd elhagyják a területet az izraeli sereg egységei.

Egy másik videón pedig a támadás látszik, amiben célba vették a terroristák által, Gáza alatt kiépített csatornahálózat egy részét, látszik, hogy a föld alatti robbantások miként törnek felszínre. 

Borítókép: Izraeli tank (Fotó: AFP/Jack Guez)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.