Gazprom-titkok: meglepő lépésre szánta el magát az orosz energiaipari vállalat

Három egymástól független szakértő is megerősítette a Vedomostyi portál információját a legnagyobb orosz vállalattal kapcsolatban. A Gazprom arra készül, hogy jelentős részesedést szerezzen a luxuslimuzin-gyártó Aurus projektben.

2023. 11. 04. 6:04
Moscow,,Rus,,February,2022:,Flag,With,The,Gazprom,Logo,Waving
2132173893 Fotó: rarrarorro Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazprom, a világ legnagyobb gázkereskedője piaci információk szerint arra készül, hogy negyvenszázalékos tulajdonrészt szerezzen az Aurus projektben. Részesedést vásárolhat a Gazprom az Aurus elnöki limuzint és hasonló prémium autókat gyártó vállalatban – jelentette Vedomostyi. A portál forrásai szerint az autógyártónak tőkére van szüksége a további fejlesztésekhez. 

A Gasprom lehet a legerősebb tulajdonos az Aurus projektben
A Gazprom arra készül, hogy bevásárolja magát az Aurus projektbe (fotó: Aurus)

Gazprom-bevásárlás: de mi az az Aurus projekt?

2013-ban az orosz kormány határozatban döntött arról, hogy fejlesszenek ki egy járműcsaládot az ország vezető tisztségviselőinek biztonságos szállítására – emlékeztet a Forbes.ru. A projektet irányító vállalat külföldi partnerek részvételével autók sorát építette: szedánt, limuzint, kisbuszt és terepjárót. A kormány 12,4 milliárd rubelt különített el a projektre. A Senat nevű limuzint először Vlagyimir Putyin elnök beiktatásán használták 2018. május 7-én. 

Jelenleg a főtulajdonosnak 63,5 százaléka van, további 36 százalékot az arab Tawazun alap, fél százalékot pedig a Sollers birtokol – emlékeztet a RIA Novosztyi.

Borítókép: Oroszország lobogója a Gazprom logójával (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.