Nehézgépeket vetnek be, hogy kihúzzák az indiai munkásokat az összeomlott autópálya-alagútból + videó

A közel negyven munkás két napja esett csapdába.

2023. 11. 14. 20:30
null
Budapest, 2018. szeptember 28. Gépjármûforgalom egy átlagos munkanap délelõttjén az M1 és M7-es autópályák közös ki- és bevezetõ szakaszán, Budaörs térségében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehézgépekkel megkezdték a fúrást, hogy rögzítsenek egy széles acélcsövet, amely segít majd kihúzni közel 40 indiai munkást, akik két napja estek csapdába egy beomlott himalájai autópálya-alagútban.

Az észak-indiai Uttarakhand államban található 4,5 kilométeres alagút, amelyet egy népszerű hindu zarándokút részét képező országos autópályán építettek, vasárnap hajnali fél hat körül omlott be ottani idő szerint.

Élelmiszerrel, vízzel és oxigénnel látjuk el a csapdába esett munkásokat, és a tisztviselők folyamatos kapcsolatban állnak velük

– mondta Devendra Singh Patwal, a katasztrófavédelem egyik tisztviselője.

A munkások két napja távolítják el a törmeléket, hogy utat vájjanak a munkásokhoz, és egy széles acélcsövet tudjanak a kiásott törmelék nyílásába tolni, hogy azon keresztül biztonságosan kihúzzák a munkásokat.

Patwal szerint nem könnyű megállapítani, mennyi időre van szükség a munkások kiszabadításához.

Az alagútban mintegy 50-60 munkás tartózkodott, közülük körülbelül 10-20-an jutottak ki a műszakjuk végeztével, mivel közelebb voltak a kijárathoz, a többiek pedig az omlás után csapdába estek – jelentette az Indian Express című újság egy építőmunkást idézve, aki épségben kijutott.

Kezdetben azt hittük, hogy egy kisebb összeomlásról lehet szó, és elkezdtük eltávolítani a törmeléket, ahogy csak tudtuk. De hamar rájöttünk, hogy ez egy kihívást jelentő keresési és mentési küldetés lesz

– mondta az újságnak egy munkás, Rajeev Das. 

A régió egyébként hajlamos a földcsuszamlásokra, földrengésekre és árvizekre. A mostani esetnek pedig köze lehet ahhoz a földsüllyedéshez, amelyeket geológusok, lakosok és tisztviselők a hegyekben zajló gyors építkezéseknek tulajdonítanak.

Az alagútszakasz munkálatai 2018-ban kezdődtek, és eredetileg 2022 júliusára kellett volna befejeződniük, amit most 2024 májusára halasztottak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Jászai Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.