Nem találja ki, hol bukkantak egy Hamász-alagútra + videó

A katonák vegyi anyagokra, támadófegyverekre, RPG-kre, aknákra és egyéb felszerelésekre bukkantak az átvizsgáláskor.

2023. 11. 08. 18:23
null
Izrael, 2023. november 6. Izraeli katonák tüzérségi lövedékkel lövik a Gázai övezetet a déli határszakaszról 2023. november 6-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 9700 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Ohad Zwigenberg Fotó: Ohad Zwigenberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) újabb alagutakat fedezett fel, amelyeken keresztül a Hamász palesztin terrorszervezet katonái mozognak a föld alatti bunkereik között. A Gázai övezet északi részén ezúttal egy régi, elhagyatott vidámparkban egy óriáskerék és egy egyetem közelében fedeztek fel ilyen alagutakat. Később mindkét alagutat megsemmisítették.

 Az egyetemmel azonos területen egy fegyverraktárt találtak. Az IDF szerint a csapatok vegyi anyagokra, támadófegyverekre, RPG-kre, aknákra és egyéb felszerelésekre bukkantak az átvizsgáláskor.

Borítókép: Izraeli katonák tüzérségi lövedékkel lövik a Gázai övezetet a déli határszakaszról 2023. november 6-án (Fotó: MTI/AP/Ohad Zwigenberg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.