Behívóparancsot kapnak a bulizók Ukrajnában

Akit az utcán ér a szilveszteri jó hangulat, másnap már a fronton találhatja magát, hívták fel a figyelmet.

Forrás: Life.ru2023. 12. 30. 6:22
null
Dnyipro, 2023. december 29. Emberek egy orosz légitámadás következtében súlyosan megrongálódott lakóház elõtt Dnyipróban 2023. december 29-én. Az orosz légierõ mintegy 110 rakétát lõtt ki az Ukrajna elleni egyik legnagyobb légitámadásában, legkevesebb tíz ember vesztette életét olyan nagyvárosokban, mint Kijev, Odessza, Lviv és Harkiv, a sebesültek száma több tucatra tehetõ. Négy régió áram nélkül maradt a támadások nyomán. MTI/EPA/Arszen Dzodzajev Fotó: Arszen Dzodzajev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szilvesztert ünneplő ukránoknak jegyeket ígértek a frontra. Az ukrán rendőrség azzal fenyegetőzött, hogy idézéseket ad ki a szilveszterkor bulizni vágyóknak – írja a life.ru.

Anatolij Szeredinszkij, a rendvédelmi szerv megelőzési osztályának helyettes vezetője azzal fenyegetőzött, hogy a katonai komisszároknak adják át a letartóztatottak adatait. A tiszt szerint az évváltást ünneplő polgárokat először a járási hivatalokba viszik. Ott a rendfenntartók ki fogják deríteni, hogy miért sértették meg szándékosan a hatóságok által bevezetett kijárási korlátozást. Ezután a letartóztatottak adatait átadják a katonai sorozóhivataloknak –mondta.

 

Borítókép: Emberek egy orosz légitámadás következtében súlyosan megrongálódott lakóház előtt Dnyipróban 2023. december 29-én (fotó: MTI/EPA/Arszen Dzodzajev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.