Covid-helyzet: ezrek kerültek ismét kórházba

Kevesen vették fel a Covid elleni frissített vakcinát a tengerentúlon.

2023. 12. 06. 8:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadik hete nőtt az új koronavírus miatti kórházi kezelések száma az USA-ban. A Betegségmegelőzési Központ (CDC) adatai szerint egy hét alatt több mint 19 400 páciens került a Covid miatt kórházba. Noha ez a szám csak töredéke annak a hatalmas hullámnak, amelyet az Egyesült Államok korábban tapasztalt a járvány idején, de még mindig arra figyelmeztet, hogy az ország megemelkedett koronavírusszinttel lép be a télbe – írja az amerikai sajtó.

A koronavírus aktivitása ismét növekszik, különösen a közép-nyugati és a közép-atlanti régióban – áll a CDC által közzétett jelentésben.

Az egészségügyi tisztviselők mérsékelt téli koronavírus-hullámra számítanak, amelynek a mostani lehet a kezdete. Az ünnepi összejöveteleket és utazásokat is jellemzően a koronavírusos esetek és a kórházi kezelések számának növekedése követi. 

Eközben a szakembereknek csalódást okoz, hogy kevesen vették fel a Covid elleni védőoltás frissített változatát. Mandy Cohen, a CDC igazgatója szerint az amerikaiak körülbelül 16 százaléka kapott ebből a védőoltásból.

– Ez nem elég – mondta Cohen.

A központ közben azt is közölte, hogy figyelemmel kíséri a gyermekek körében terjedő légúti megbetegedések számának növekedését, ami hasonló probléma, mint amit nemrég Kínában figyeltek meg.

Úgy tűnik, hogy ez a növekedés nem egy új vírusnak vagy más kórokozónak tudható be, hanem számos vírusos vagy bakteriális ok miatt van, amelyek a légúti megbetegedések szezonjában tapasztalhatók

 – közölte a CDC.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay/HelenJank)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.