Ez már túl sok lett volna: mégsem jön a gyerekekhez a multikulti női télapó

A hatalmas felháborodás elsodorta az újhullámos Mikulást.

Forrás: V4NA2023. 12. 01. 21:58
null
Forrás: Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a Mikulás érkezett volna Gentben a gyerekekhez, hanem Nikolah királynő, akit a városháza úgy hirdetett meg, mint a Mikulás alternatívája „a korábbi sztereotípiák nélkül”− írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A rendezvényre több mint 200-an jelentkeztek, de végül a felháborodás hatására lemondták a rendezvényt.

„Queen Nikolah” egyébként Laura Nsengiyumva színes bőrű művésznő által megalkotott karakter, aki megkérdőjelezi a kultúrák és nemek közötti hagyományos határokat. 

A cél az, hogy a hagyományt másképp közelítsük meg 

– fogalmazott a genti városháza a tervezett program kapcsán. Hozzátették, hogy 

nem áll szándékukban a hagyományos Szent Miklóst a jövőben „eltörölni”.

 Gentbe ugyanakkor már november 19-én ellátogatott a Mikulás. 

Azonban hatalmas felháborodást váltott ki az, hogy ilyen performansszal akarják eltörölni a hagyományokat. Mathias De Clercq, Gent polgármestere ugyanakkor sajnálatát fejezte ki a kialakult „rossz vita” miatt, és úgy fogalmazott: „Ha befogadó és sokszínű város akarunk lenni, akkor vonzani kell az embereket, nem pedig taszítani.”

Az egyik belga lap pedig arról írt,hogy azok a gyerekek, akiknek 

elavult illusztrációkkal és sztereotip képekkel ellátott könyveik vannak, december 6-án még elcserélhetik azokat egy korszerűbb, a nagy szent történetéről szóló, a különböző érzékenységeket figyelembe vevő könyvre.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.