Faltörő kossal és láncfűrésszel vonult a templomhoz a rendőrség

Nagy riadalmat élt át egy tervezett kitoloncolás miatt egy schwerini protestáns gyülekezet. A rendőrség lezárta a templomot, és kénytelen volt erőszakkal behatolni a templom melletti épület egyik lakásába.

2023. 12. 20. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök szerda reggel két menekültet akartak kitoloncolási őrizetbe venni a németországi Schwerinben. A helyzet azonban a tervezettől eltérően alakult – mondta Juliane Zgonine rendőrségi szóvivő. Az egyik nő ugyanis megakadályozta a kitoloncolást, elbarikádozta magát és hatfős családját az egyházközség egyik lakásában.

Egy helyi lakos arról számolt be, hogy aznap reggel két rendőrségi járőrkocsi állt meg a plébánia épülete előtt. Nem sokkal később pedig hangos sikolyokat lehetett hallani.

Az esetről beszámoló Bild napilap szerint az afgán nő meg is fenyegette a rendőröket, akik erősítést is hívtak. A helyieket pedig arra kérték, hogy kerüljék el a környéket. A rendőrök faltörő kossal és láncfűrésszel akarták betörni az ingatlan bejáratát.

Mintegy négy órán keresztül tárgyaltak a családdal, végül berontottak a lakásba. Kiderült, hogy a két fiatalember közül az egyik megsérült, az egyik nő pedig mentális zavarokkal küzdött. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.