Halál a kamionsoron, az ukrán–lengyel határon – ez már a harmadik

A kamionsofőr megbetegedett és meghalt, miközben kórházba szállították, a négy átkelő egyikénél Ukrajna és Lengyelország határán történt az eset.

Forrás: Independent2023. 12. 17. 13:14
null
Hrebenne, 2023. november 27. Ukrajnába tartó kamionok sorakoznak a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határállomás elõtt Délkelet-Lengyelországban 2023. november 27-én. A lengyel-ukrán határállomásoknál lengyel fuvarozók lassítják az Ukrajnába irányuló kamionforgalmat, mert a szállítmányozási engedélyek rendszerének visszaállítását követelik az ukrán fuvarozó cégek számára, továbbá azt, hogy az ukrán fél szüntesse be a lengyel kamionosok Ukrajnából hazatérését megnehezítõ elektronikus kiléptetõrendszerét. MTI/EPA-PAP/Wojtek Jargilo Fotó: Wojtek Jargilo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sofőr megbetegedett és meghalt, miközben kórházba szállították, a négy átkelő egyikénél Ukrajna és Lengyelország határán történt az eset – számolt be róla az Independent.

Az Ukrajnába tartó kisteherautók és teherautók hetek óta kilométeres sorban rekedtek a lengyel határon. A lengyel tiltakozók azt mondják, hogy a megélhetésük forog kockán, miután az Európai Unió enyhített néhány szabályt. Szerintük így az ukrán kamionosok elvihetik a megélhetésüket.

Ennek a sofőrnek a halálával legalább háromra emelkedett a blokád miatt elhunyt kamionosok száma  a lap szerint.

Borítókép: Ukrajnába tartó kamionok sorakoznak a Hrebenne-Jahotyin lengyel–ukrán határállomás előtt Délkelet-Lengyelországban 2023. november 27-én (Fotó: MTI/EPA-PAP/Wojtek Jargilo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.