Karácsonyfákat rongáltak meg a radikális klímavédők

A keresztény ünnep előtt radikális klímavédők több német városban is megrongálták a karácsony jelképének számító feldíszített fákat.

2023. 12. 13. 18:22
null
Pécs, 2022. december 18. Díszek a város karácsonyfáján a pécsi Széchenyi téren 2022. december 18-án. MTI/Ruprech Judit Fotó: Ruprech Judit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keresztény ünnep előtt radikális klímavédők több német városban is megrongálták a karácsony jelképének számító feldíszített fákat. A Letzte Generation (Utolsó Nemzedék) nevű klímavédelmi csoport ezúttal a karácsonyfák ellen fordult az adventi időszakban – egyszerre hét városban!

 

A Letzte Generation klímavédelmi csoport rendszeres, az erőszakos cselekedetektől sem visszariadó akciói a német közvéleményt is megosztják.

 

(Fotó: Letzte Generation)

Berlinben a Potsdamer Platzon álló, ünnepi fényben úszó feldíszített fenyőfát érte a támadás – írta a Bild.  Itt a zöld növényzetet és a fadíszeket narancssárga festékkel kenték össze. Emellett a Leipziger Strasse-n a Szövetségi Tanács épülete előtt álló fát is megrongálták festékkel, egy harmadikat pedig a Leipziger Platzon.

(Fotó: Letzte Generation)

A radikális klímavédők nem csak a fővárosban rongáltak, egy közleményben bejelentették, hogy Németország hat másik városában is hasonlóan jártak el: Oldenburgban, Kielben, Lipcsében, Rostockban, Nürnbergben és Münchenben.

Borítókép: Illusztráció, díszek a város karácsonyfáján a pécsi Széchenyi téren 2022. december 18-án (Fotó: MTI/Ruprech Judit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.