Kirúgta antiszemita dolgozóit egy kaliforniai kávézó

A napokban bejárta a közösségi médiát egy felvétel, amelyen egy kaliforniai kávézó dolgozói vállalhatatlan hangnemben beszélnek egy zsidó vendéggel. A dolgozók nem akarták beengedni a nőt a mosdóba, mert videóra szerette volna venni az ott található antiszemita feliratokat.

2023. 12. 11. 18:59
null
Róma, 2023. december 5. A római zsidó közösség által szervezett antiszemitizmus elleni tüntetés egyik résztvevõje transzparenssel a kezében az olasz fõvárosban 2023. december 5-én. MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani Fotó: Riccardo Antimiani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kaliforniai kávézó dolgozói nem engedtek be egy zsidó vendéget a mosdóba, hogy ne vehesse videóra az ott található antiszemita feliratokat. A közösségi médiában feltűnt videók szerint a dolgozók vállalhatatlan hangnemben beszéltek a nővel.

A kávézó tulajdonosait megrázta alkalmazottaik viselkedése. Bocsánatkérést tettek közzé, az érintett dolgozókat pedig elbocsátották.

Nem tolerálunk semmilyen olyan viselkedést a Farley’s-ban, ami miatt az emberek nem érzik magukat szívesen látottnak vagy nem érzik magukat biztonságban. Mivel ez a cselekedet nem volt összhangban az értékeinkkel, az incidensben érintett alkalmazottak már nem dolgoznak a Farley’s-nál

− írták a tulajdonosok.

Az Egyesült Államokban a Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i Izrael elleni támadása óta különösen elharapózott az antiszemitizmus. Országszerte Izrael-ellenes tüntetéseket tartottak, több városban pedig a palesztin zászlót is felvonták.

 

Különösen aggasztó az egyetemeken eluralkodó gyűlölethullám, amelynek hatására a zsidó hallgatók sokszor már a testi épségüket féltik – az egyetemi vezetők pedig 

még a szavak szintjén sem hajlandóak elítélni a jelenséget.

Egy ilyen botrányba bukott bele Liz Magill, a Pennsylvaniai Egyetem elnöke, aki általános felháborodásra egy kongresszusi meghallgatás során nem volt hajlandó elítélni az egyetemen terjedő antiszemitizmust.

A botrány hatására Magill végül a lemondás mellett döntött.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.