Uniós források: Macron és Scholz is akcióba lendült a magyar alku érdekében

A francia elnök és a német kancellár mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország legalább tízmilliárd eurót megkapjon a neki tényszerűen járó forrásokból.

Forrás: Mandiner2023. 12. 13. 11:13
MACRON, Emmanuel; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor és Emmanuel Macron tárgyalása Párizsban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár nyomást gyakorolnak Ursula von der Leyenre, az Európai Bizottság elnökére annak érdekében, hogy szabadítson fel tízmilliárd eurónyi befagyasztott pénzt Magyarországnak – írja a Neue Zürcher Zeitung, amely azt állítja, hogy a bizottság meghajol Orbán Viktor előtt. 

A Mandiner által kiszúrt cikkben emlékeztetnek, hogy a bizottság álláspontja szerint a magyar kormány valós lépéseket tett a jogállamisági feltételek teljesítése érdekében, civil szervezetek viszont azt állítják, hogy ezek csak „kozmetikai reformok”.

A Mandiner összefoglalója szerint Macron és Scholz szerepéről már a Politico is írt, igaz, más megközelítésből: a portál újságírója úgy véli, Macronék vesztesek, mert el kell majd magyarázniuk a lakosságnak, miért használják fel a tőlük beszedett adót arra, hogy olyan kormányt finanszírozzanak, amely valójában Oroszországot támogatja a háborúban.


Borítókép: Orbán Viktor és Emmanuel Macron tárgyalása Párizsban (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.