Vlagyimir Putyin beadta a papírokat, nem megy nyugdíjba

Az orosz elnök benyújtotta a szükséges dokumentumokat a Központi Választási Bizottsághoz, hogy regisztrálja magát elnökjelöltként.

2023. 12. 18. 20:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin benyújtotta a Központi Választási Bizottságnak a szükséges dokumentumokat, hogy regisztrálja magát elnökjelöltként – közölte sajtótitkára, Dmitrij Peszkov a Ria Novosztyi orosz hírügynökséggel.

Putyin hétfő délután érkezett a Központi Választási Bizottsághoz, és a bejáratnál a bizottság vezetője, Ella Pamfilova fogadta. Az elnök átadta az útlevelet és annak hiteles másolatát, a fő munkahelyi igazolást, a jelöltséghez hozzájáruló nyilatkozatot, a választói csoport nyilvántartásba vételéhez szükséges okmányok rendelkezésre bocsátásáról szóló értesítést, valamint a nyilvántartásba vétele iránti kérelmet. Az orosz elnök személyesen nyújtotta be a dokumentumokat, úgy, ahogy azt a vonatkozó orosz törvény előírja.

Az államfőt elkísérte a választói csoport képviselője, a Moszkvai Állami Jogi Egyetem rektora, Viktor Blazseev.

A választásokat három napon át, 2024. március 15– 17. között tartják.

Putyint ezt megelőzően négy alkalommal választották meg államfőnek: 2000-ben, 2004-ben, 2012-ben és 2018-ban.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: Sputnik/POOL/Reuters/Sergey Guneev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.