A lengyel közmédiában máris jelen van az LMBTQ + videó

Éppen vízkereszt ünnepén sugároztak LMBTQ-tartalmat a lengyel köztelevízióban.

Forrás: Mandiner2024. 01. 07. 17:15
null
Varsó, 2019. június 9. A leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) közösségét jelképezõ szivárvány színû zászlókkal vonulnak résztvevõk a közösség tagjainak egyenlõ jogokat követelõ varsói megmozduláson 2019. június 8-án. A Szabadság, egyenlõség, szeretet jelszóval meghirdetett rendezvény Rafal Trzaskowski varsói polgármester kezdeményezésére jött létre. MTI/PAP/Jakub Kaminski Fotó: Jakub Kaminski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azután, hogy a lengyel Jog és Igazságosság pártja (PiS) nyolc év kormányzás után távozott a hatalomból, és a Donald Tusk vezette erők kerültek hatalomra, hamarosan jelentős változás állt be a lengyel közmédiánál – szúrta ki a Mandiner.

Az européernek nem nevezhető módon lezajlott tisztújítás után nem kellett sokat várni, hogy az ideológiai tartalmakat elkezdjék sugározni.

Ahogy a Mandiner megírta, vízkereszt ünnepén LMBTQ-tartalmat sugároztak Lengyelországban, amire Patryk Jaki, a PiS-szel szövetséges jobboldali párt EP-képviselője hívta fel a figyelmet.

A műsorban azonos nemű pár folytatott beszélgetést, akik egy LMBTQ-zászlót is magukkal vittek a forgatásra. A képviselő szerint „(…) kötelező doktrína már a TVP-n van, népszerűsítik az LMBTQ-lobbit, és nevetségessé teszik a hagyományos családot”.

Nevetségessé teszik a hagyományokat, a lengyelséget kigúnyolják és a kozmopolitizmust hirdetik

– vélekedett Patryk Jaki. A lap felhívja a figyelmet arra is, hogy ez a tendencia nem meglepő, különösen annak fényében, hogy Donald Tusk több olyan ígéretet is tett, amely az eddig konzervatívnak számító Lengyelországot egy újfajta pályára állítaná. Többek között olyan ígéretekről van szó, amelyek a szivárványos közösségnek szólnak, mint a transzneműek nemének elismerése.

Borítókép: A leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) közösségét jelképező szivárvány színű zászlókkal vonulnak résztvevők a közösség tagjainak egyenlő jogokat követelő varsói megmozduláson 2019. június 8-án (MTI/PAP/Jakub Kaminski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.