Az Európai Parlament szerint az iszlám terrorizmus nem okoz gondot

Az EP-képviselők úgy látják, az LMBTQ-közösségek helyzete sokkal égetőbb probléma, mint a szélsőségesség.

2024. 01. 18. 13:56
null
Strasbourg, 2023. december 13. Képviselõk az Európai Tanács spanyol elnökségérõl tartott vitán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén 2023. december 13-án. Az uniós törvényhozás az EU-tagállamok december 14-én kezdõdõ kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóját készíti elõ. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament (EP) képviselői megvizsgálták az uniós állampolgárok helyzetét: a 2022-es és 2023-as évről készített jelentésről csütörtökön szavaztak a politikusok Katarina Barley szocialista EP-képviselő kezdeményezésére.

A jelentés többször említette Magyarországot, hazánk ellen olyan vádakat soroltak fel, mint például, hogy a magyar hatóságok szisztematikusan bűnbaknak állítják be az LMBTQ-közösséget. Helyet kapott továbbá a listában Görögország, Lengyelország, Spanyolország és Ciprus is.

 

A jelentésről korábban vitát is tartottak az EP-képviselők, amely során egy olasz konzervatív politikus kiemelte, a jelentésből kimaradtak olyan fontos tények, mint például az iszlám terrorizmus, a baloldali szélsőségesség.

Ezek a jelentések valójában évek óta nem jelentenek mást, mint a baloldali ideológia eszköztárát. Ez idén sem okozott meglepetést. De Barley asszony itt átlépett egy határt, amikor a politikai ellenzők elhallgattatását javasolta. És nem, Barley asszony, az eltérő vélemény nem zsarolás, nem, nem, nem. Hanem az, hogy más a véleményünk. Egy demokráciában ezzel együtt kell élni. De úgy tűnik, hogy van egy vírus a nyugati világban. A politikai ellenzékieket betiltják, titkosszolgálati megfigyeléssel fenyegetik, mint az AfD-t az önök országában, vagy hamis vádakkal vádolják őket

– fogalmazott Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Borítókép: Plenáris ülés az Európai Parlamentben (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.