Cseh Katalin szerint Orbán Viktor pusztítja a demokráciát

A Momentum EP-képviselője számonkérte a bizottságot a decemberi megállapodás miatt.

Forrás: Mandiner2024. 01. 17. 13:15
DONÁTH Anna Júlia; Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerzõ képviselõk a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője az EP szerdai, Magyarországról szóló vitában elmondta: nem teljesen biztos abban, hogy a bizottság megérti,

milyen kárt okozott az Orbánnal való megállapodással.

„Pusztítja a demokráciát, gyengíti az Európai Uniót, zsarolást folytat” – sorolta Cseh Katalin Orbán kapcsán a Mandiner közlése szerint. A megállapodással az EU újabb hasonló helyzetekhez nyitotta meg az ajtót – vélekedett a Momentum politikusa. Az új szuverenitásvédelmi törvény Cseh szerint durvább, mint az Orbán-kormány eddigi lépései. „Ez előrelépés a bizottság szerint?” – tette fel a kérdést Cseh Katalin. Hozzátette: ha ez a helyzet, akkor az Európai Parlament marad továbbra is a demokrácia egyetlen őre.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke (Fotó: MTI/Illyés Tibor)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.