Egy 23 éves klímaaktivista vezetheti majd az osztrák zöldek EP-listáját

Saját megfogalmazásában „a klímáért és az európai jobbratolódás ellen” vállalja a jelölést az aktivista.

2024. 01. 22. 20:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák Zöld Párt a 23 éves klímaaktivistával, Lena Schillinggel akar indulni az uniós választásokon – adta hírül az Exxpress osztrák híroldal.

A jelöltről többnyire két dolgot lehet tudni: A lány a „Fridays for Future”, a bécsi Lobau-alagút elleni ellenállás révén, legutóbb pedig újságíróként vált ismertté.

Werner Kogler szövetségi szóvivő hétfőn mutatta be a fiatal hölgyet, mint a lista első helyére tett javaslatát. 

A klímaaktivistától az EU Parlamentjéig ez egy nagy lépés, egy olyan lépés, amit tisztelek. Nem vagyok egy veterán hivatásos politikus, egy fiatal, politizáló ember vagyok a klímamozgalomból. És tudom, hogy milyen jövőben szeretnék élni. Ezért indulok – a klímáért és az európai jobbratolódás ellen

– nyilatkozott Lena Schilling a jelöltségéről.

Egyébként a fiatal életkora ellenére sem kerülhetne be az Európai Parlament történelemkönyvébe Schilling, ugyanis szintén a Zöldek európai pártcsaládját erősíti Kira Marie Peter-Hansen, aki (2019-ben, megválasztása idején) 21 évével, 3 hónapjával és 3 napjával a valaha volt legfiatalabb európai parlamenti képviselő.

Borítókép: Lena Schilling bejegyzése egy bécsi tüntetésről (Forrás: X/Lena Schilling)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.