Jobban van a Pentagon feje

Lloyd Austint védelmi minisztert újév napján a Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központba szállították egy előre tervezett orvosi beavatkozás komplikációi miatt – közölte a Pentagon.

Forrás: CNN2024. 01. 06. 8:58
AUSTIN, Lloyd; GALANT, Joáv
Tel-Aviv, 2023. december 18. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a Joáv Galant izraeli védelmi miniszterrel tartott sajtótájékoztatón Tel-Avivban 2023. december 18-án. MTI/AP/Maya Alleruzzo Fotó: Maya Alleruzzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pentagon négy nappal azután jelentette be a kórházi kezelést, hogy Austint beszállították. Pat Ryder vezérőrnagy, a Pentagon sajtótitkára még csütörtöki sajtótájékoztatóján nem tett említést a kórházi kezelésről – számolt be az CNN.

A rövid közlemény nem részletezte, hogy mi volt az eljárás vagy milyen komplikációk követték a beavatkozást, annyit árulta el, hogy Austin „lábadozik”. 

Arra a kérdésre, hogy a Pentagon miért várt négy napot azzal, hogy értesítse a nyilvánosságot Austin kórházi kezeléséről, Ryder azt mondta: 

Ez egy helyzet volt, amelyben számos más tényezőt figyelembe kellett vennünk

– beleértve az egészségügyi kérdéseket és a személyes adatok védelmét is tette hozzá. 

A Pentagon nem volt hajlandó közölni, hogy Austin a kórházi kezelése során volt-e olyan pillanat, amikor nem volt eszméleténél vagy voltak-e kritikus pillanatok. 

Védelmi miniszterként Austin a Biden-kormány kabinetjének egyik legkritikusabb tagja, és ő a hadsereg civil vezetője, így a nemzetbiztonsági intézmény egyik legfontosabb szerepe az övé – különösen most, amikor az amerikai hadsereg a Közel-Keleten fokozódó feszültséggel néz szembe.

Kathleen Hicks védelmi miniszterhelyettes 

készen állt arra, hogy szükség esetén a miniszter helyett cselekedjen és gyakorolja a hatáskörét

- áll Ryder közleményében.

Austin kórházi tartózkodása alatt az USA csapást mért Bagdadban egy Irán-barát milícia parancsnokára. Ryder szerint Austin még kórházba kerülése előtt engedélyt adott a csapásra.

Az, hogy Austin kórházi kezelését nem jelentették be nyilvánosan, szakít a korábbi precedensekkel – emlékeztet a CNN beszámolója.

Borítókép: Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a Joáv Galant izraeli védelmi miniszterrel tartott sajtótájékoztatón Tel-Avivban 2023. december 18-án (Fotó:  MTI/AP/Maya Alleruzzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.