Medvegyev: Hadüzenet lenne Moszkvának brit katonák Ukrajnába vezénylése

Komoly figyelmeztetést küldtek az oroszok a Nyugatnak.

2024. 01. 12. 16:38
MEDVEGYEV, Dmitrij; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2020. január 15. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfõ kabinetülésen vesz részt a moszkvai Kremlben 2020. január 15-én. Az ülésen Medvegyev bejelentette, hogy kormányával együtt lemond. Putyin elfogadta a lemondást, ugyanakkor felkérte a kormány tagjait, hogy az új kabinet megalakulásáig ideiglenesen folytassák feladataik ellátását. Az államfõ felajánlotta továbbá Medvegyevnek az orosz biztonsági tanács helyettes elnökhelyettesi posztját. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszej Nyilkolszkij Fotó: Alekszej Nyilkolszkij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Oroszország elleni hadüzenettel érne fel, ha hivatalosan brit katonákat vezényelnének Ukrajnába” – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese Rishi Sunak brit miniszterelnök ukrajnai látogatását kommentálva pénteken a Telegram-csatornáján.

Rishi Sunak brit miniszterelnök Kijevbe utazott, hogy aláírjon egy állítólag történelmi biztonsági megállapodást. Vajon hogy vélekedne a nyugati közvélemény, ha a brit delegáció Kijev központjában kazettás bombatűz alá kerülne, ahogyan az a mi Belgorodunkban történt a civilekkel?

 – tette fel a kérdést. Hozzátette:

És még valami: remélem, örök ellenségeink, az arcátlan britek felfogják, hogy hivatalos katonai kontingensük Ukrajnába vezénylése hadüzenetet jelentene hazánknak.

Az orosz védelmi minisztérium által pénteken kiadott heti hadijelentés szerint az orosz hadsereg január 6. és 12. között 23 csoportos csapást hajtott végre nagy hatótávolságú, légi és tengeri indítású precíziós fegyverekkel, köztük a Kinzsal hiperszonikus rakétarendszerrel ukrán hadiüzemekre, valamint az ukrán fegyveres erőkre, a „nacionalista” alakulatokra és a külföldi „zsoldosokra”. Ebben az időszakban az összefoglaló értelmében öt frontszakaszon 41 támadást és ellentámadást vert vissza, megakadályozott több partraszállási kísérletet a Dnyeper szigetein és a folyam bal partján, valamint kedvezőbb állásokat foglalt el Zaporizzsja megyében.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök (balra) és Vlagyimir Putyin orosz államfő kabinetülésen vesz részt  (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszej Nyilkolszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.