Megbukott a Scholz-kormány, már nem bíznak benne

A jelenlegi adatok szerint a kormánnyal szembeni elégedetlenség rekordot döntött, és eléri a riasztó 76 százalékot.

Forrás: Bild2024. 01. 14. 10:14
SCHOLZ, Olaf
Berlin, 2023. szeptember 5. Sportbalesete miatt jobb szemét takaró kötést visel Olaf Scholz német kancellár a szövetségi parlament, a Bundestag ülésén Berlinben 2023. szeptember 5-én. Scholz szeptember 2-án szenvedett balesetet futás közben. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország mélyülő szavazói válságba kerül, ahol az Ampel-koalíció – a Szociáldemokrata Párt (SPD), a Szabaddemokrata Párt (FDP) és a Zöldek együttes kormányzása – tovább veszít támogatottságából. A jelenlegi adatok szerint a kormánnyal szembeni elégedetlenség rekordot döntött, és eléri a riasztó 76 százalékot. 

A németek mindössze 17 százaléka elégedett az Ampel-koalícióval, ami a legalacsonyabb népszerűségi mutatót jelenti megalakulása óta 

– derül ki az Insa közvélemény-kutató intézet eredményeiből.

Olaf Scholz kancellár különösen kemény kritikával szembesül: a választók 72 százaléka fejezte ki elégedetlenségét az ő munkájával kapcsolatban, ami háromszázalékos növekedést jelent december eleje óta. Mindössze 20 százalék értett egyet azzal, hogy Scholz megfelelő munkát végez.

Ezeknek az eredményeknek a visszhangja hatással van a pártok helyezésére is, ahol az ahol az SPD egy százalékpontot veszít, és most 15 százalékon áll, csak feleannyira, mint az Unió, amely 30 százalékon áll. A Zöldek (12 százalék) és az FDP (5 százalék) stagnálnak. Meglepő módon a „Sonstigen” (Egyéb) kategória győztesként emelkedik ki, kilenc százalékot szerezve, ami jelentős, háromszázalékos növekedést jelent.


Borítókép: „Sportbalesete” miatt jobb szemét takaró kötést visel Olaf Scholz német kancellár a szövetségi parlament, a Bundestag ülésén Berlinben 2023. szeptember 5-én (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.