Mégis háborúra készül Németország?

A német védelmi miniszter szerint fel kell készülni az eshetőségre.

2024. 01. 24. 6:39
PISTORIUS, Boris
Brüsszel, 2023. november 14. Boris Pistorius német védelmi miniszter a sajtó képviselõinek nyilatkozik az EU-tagországok védelmi minisztereinek találkozója elõtt Brüsszelben 2023. november 14-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem is inkább arról van szó, hogy felkészülünk egy háborúra, hanem inkább arról, hogy arra számítunk – jelentette ki Boris Pistorius német védelmi miniszter egy televíziós interjúban. 

Ha készülni kell egy olyan veszélyre, amiről nem tudjuk, hogy mikor és hogyan következik be, akkor jobban tesszük, ha felfegyverezzük magunkat

– fogalmazott a védelmi tárca vezetője. 

– Szinte naponta érkezik háborús fenyegetés a Kremlből – legutóbb ismét a balti államokbeli barátainkat fenyegették meg – mondta Pistorius a Tagesspiegel című napilap pénteken megjelent cikkében. A német haderő, a Bundeswehr kapcsán a miniszter hangsúlyozta: „az égető fenyegetettségre tekintettel gyorsan meg kell erősítenünk védelmi kapacitásainkat”. A védelmi miniszter azt is elmondta, hogy számolni kell azzal, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egy nap akár meg is támadhat egy NATO-tagországot.

Borítókép: Boris Pistorius német védelmi miniszter (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.