Négy migráns halálra fagyott

Hetvenkét embert mentettek ki, akik közül húsznál előrehaladott hipotermia jelei mutatkoztak.

2024. 01. 14. 11:26
null
Arrieta, 2023. december 27. Hõtakarókba burkolózott illegális bevándorlók ülnek a földön a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén lévõ Arrieta kikötõjében 2023. december 27-én. MTI/EPA-EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy migráns életét vesztette ma hajnalban, egy pedig életveszélyes állapotba került Észak-Franciaországban, miközben megpróbálták elérni az Egyesült Királyságot – írta meg a The Guardian. 

Az Irakból és Szíriából származó áldozatoknak fagyos hideggel kellett szembenézniük útjuk során. A négy holttestet a vízben találták meg, az ötödik személyt pedig, aki szívrohamot kapott, sürgősen a boulogne-i kórházba szállították.

A környékről még az éjszaka folyamán összesen 72 embert mentettek ki, akik közül húsznál előrehaladott hipotermia jelei mutatkoztak, két gyermek és egy terhes nő pedig szintén sürgős ellátást kapott.

A csatorna térségében 1 és 4 Celsius-fok közötti hőmérséklet volt az éjjel. Calais környéke, amely gyakori kiindulási pont, a kihívások ellenére továbbra is vonzza a migránsokat. 


Borítókép: Hőtakarókba burkolózott illegális bevándorlók ülnek a földön a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén lévő Arrieta kikötőjében 2023. december 27-én (Fotó: MTI/EPA-EFE/Adriel Perdomo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.