Pedofilgyanús programokat is támogat Brüsszel

Erre költi az EU a költségvetését: kórus a nemek közötti egyenlőségért vagy 14 évesek drag személyiségének felfedezése.

2024. 01. 30. 16:09
Forrás: dragtivism Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság oldalán az Erasmus+ fül alatt lehet keresgélni a teljesített és jelenleg is zajló projekteket. Az LMBTQ+ (azaz angolul LGBTI+) címszóra szűrve 106 teljesített és 22 jelenleg is folyamatban lévő projektet találhatunk. A jelenleg futó 22 projektből egyet kivéve (mert az direkt módon nem fogalmazza meg céljául, hogy az LMBTQ+ jogokat vagy mozgalmiságot szeretné elősegíteni) jelentős EU-s pénzek jutnak ilyen programokra.

Tehát csak az Erasmus+ programból, csak az LMBTQ+ címszóra megjelenő  és jelenleg is futó projektek össztámogatása 2 429 266 euró, átszámítva közel egymilliárd forint, mindez persze az Európai Unió költségvetéséből.

 

Az Erasmus+ program általános célja, hogy az egész életen át tartó tanulás révén támogassa az oktatásban, képzésben, ifjúságpolitikában és sportban részt vevő személyek oktatási, szakmai és személyes fejlődését. A program támogathatósága általánosságban az oktatás, képzés, ifjúság vagy sport területén tevékenykedő bármely szervezet számára nyitott.

 

Mire jut az uniós adófizetők pénze?

Az oldalon böngészve a 21 projektből a teljesség igénye nélkül a következőkkel találkozhatunk:

  • Egyesült kórus a nemek közötti egyenlőségért (a program azt ígéri, hogy a résztvevők bemutatják kultúrájukat a zenén keresztül, bővítik ismereteiket a nemi identitással, a szexuális irányultsággal, a nemi sztereotípiákkal és az LMBTQ+ közösség jogaival kapcsolatos fogalmakról)
 
  • Az időskorúak bentlakásos gondozásában működő szolgáltatók kapacitásainak kiépítése az idősebb LBGTI+-felhasználók számára nyújtott inkluzívabb (az inkluzív szó a genderlobbi által gyakran használt terminus, a nemi kisebbségek teljes spektrumának elfogadására utalnak vele) szolgáltatásnyújtás módjára vonatkozóan
  • Szivárvány Társ Erők [Rainbow Peer Forces]
  • Felkészülés a theszaloníki EuroPride-ra
  • Felnőttképzések LBGTI-aktivisták számára az Erasmus+ EU-program keretében
  • Dragtivism (A „Dragtivism” a leírás alapján egy mozaikszó, ami a drag személyiség és az aktivizmus összetétele. A drag személy (/drag queen) olyan férfi, aki a feltűnő ruházat mellett általában eltúlzott sminkkel és a viselkedésével is hangsúlyozza a nőiességét.)
  • DragTivism Jr: A DragTivism Junior programjának célja nem más, mint a DragTivism programnak – azaz az, hogy felfedezzék a nemi kifejezést mint művészeti formát – de ezt a 14–17 éves korosztály számára hozták létre
  • Hiányzó darabok a pedagógusok és a helyi érdekeltek számára az inkluzív sporttal kapcsolatban

 

A programok leírásaiban visszatérő elem a tudatos polgárság és aktivisták képzése.

De objektívan tekintve egy konklúziója van a jelenségnek, és azt Frank Füredi, az MCC Brussels agytröszt vezetője fogalmazta meg. 

Így költi el az EU a költségvetését!

– írta a professzor, aki a DragTivism programsorozat egy projektjét emelte ki.

 

Mi történik az ilyen programokon?

Például a DragTivism Jr program eseményeiről/képzéseiről (?) nem találni különösebb beszámolókat az interneten, de a tevékenységeiket a következő módon határozzák meg:

A projekt több módszertant és eszközt ötvöz: a nem formális oktatásra utaló technikákat, szerepjátékokat és csapatjátékokat, sporttevékenységeket és kreatív műhelyeket, nyelvi animációt, valamint az egyéni és csoportos reflexió pillanatait.

Mindezt teszik az EU oldalán jegyzett program szerint harminc 14–17 éves fiatal, tíz csoportvezető és négy segítő csoportjában.

Egy cikk szerint azonban a DragTivismet mint intézményt egy bizonyos The One and Only Rexy és Grace Towers (művésznevek) hozták létre, és egy fiataloknak szóló mentorprogramként kívánják üzemeltetni.

Egy a The One and Only Rexy által feltöltött Instagram-bejegyzésen az látható, ahogy második osztályos bevándorló gyermekeknek olvas fel kedvenc érzékenyítő könyvéből a performer.

 

The One and Only Rexy drag performer bevándorló gyerekeknek olvas fel kedvenc érzékenyítő könyvéből

Tehát az uniós pénzekből megvalósuló DragTivism Jr program innen inspirálódhatott, ám ők a működésükről nemigen osztanak meg információt. Ezzel szemben az Európai Bizottság oldalán fellelhető támogatott DragTivismről nem kell ilyen mélyre ásni. A Facebook-oldaluk még résztvevői leveleket is közzétesz:

„2019 júliusában Skóciába mentem egy DragTivism nevű Erasmus+ akció keretében. Több mint egy hetet töltöttem Moffatban és Glasgow-ban portugál, spanyol, olasz, görög és szlovákiai emberekkel, és a csodálatos Ru Jazzle és CJ Banks társaságában fedeztem fel, mit jelent aktivistának lenni az LMBTQIA+ jogokért és drag előadónak lenni” (…) 

Idén úgy szeretném megünnepelni a pride-ot, hogy pénzt adományozok olyan egyesületeknek, amelyek a transzneműek jogaiért küzdenek. Arra kérem önöket, hogy tegyék ugyanezt

– számol be a „képzésről” és tanulmányairól egy résztvevő.

„A DragTivism olyan dolgokra vezetett, amiket már régen szerettem volna megtenni, de nem tudtam, hogyan” – idézik egy résztvevő tapasztalatait (Forrás: Dragtivism/Facebook)

Az előzőknél valamivel konkrétabb tapasztalatokról számol be egy skót „hallgató” (?), ő szerinte „az elképzelés szerint a drag személyiség kialakításával és a drag képességek elsajátításával a fiatalok képesek lesznek arra, hogy a megtanult kompetenciákat a mindennapi életükbe átültessék”.

„A dragtivizmus gyógyító erővel bír, gyógyír a bigottság, a kishitűség és a gyűlölet ellen. A dragtivizmus örökre megváltoztatott engem” – állítja a program egy másik végzettje. (Forrás: Dragtivism/Facebook)

A dragtivizmus gyógyító erővel bír, gyógyír a bigottság, a kishitűség és a gyűlölet ellen. Ez olyan örömteli, erőt adó projekt mind a résztvevők, mind a vezetők számára. A dragtivizmus örökre megváltoztatott engem

vallja.

De az bizonyos, hogy mélyről merítenek, amikor szakembereket keresnek. Ahogy az egyik korábban idézett beszámolóból kiderült, olyan „csodálatos” személyektől tanulhattak, mint a YouTube-on 683 feliratkozóval rendelkező Ru Jazzle.

 

Borítókép: A DragTivism Erasmus+ forrásból megvalósuló program Facebook-oldalának borítóképe (Forrás: Dragtivism/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.