Robbanás történt egy Szentpétervár melletti gázterminálon + videó

A héten ez már a második ukrán dróntámadás a Leningrádi régió ellen.

2024. 01. 21. 7:10
Lugas Drónháború Ukrajnában
Fotó: Szabó Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandr Drozdenko, a Leningrádi régió kormányzója  Telegram csatornáján közölte, hogy  tűz ütött ki a leningrádi Uszt-Luga kikötőjében található Novatek terminálon. Mint közölte, személyi sérülés nem történt. A veszélyhelyzet miatt fokozott készültséget vezettek be a Kingiszepp körzetében. Drozdenko pontosította, hogy a rendkívüli helyzetek minisztériuma és a Lenoblpozhspas erői vettek részt a tűz oltásában. 

 

A Marinetraffic hajókövető szerint a terminál területén körülbelül öt, Panama, Gabon, Libéria és Görögország lobogója alatt közlekedő tartályhajó tartózkodott.

A közeli pulkovói repülőtér továbbra is normál üzemmódban működik, a légikikötőből érkező és induló repülőgépek továbbra is közlekednek.

 

 

A Novatek üzem stabil gázkondenzátum frakcionálására és átrakodására szolgáló komplexum a Balti-tengeren, amely lehetővé teszi a stabil gázkondenzátum könnyű és nehéz benzin, kerozin, dízel és a tengeri hajózásban használatos üzemanyag komponensének feldolgozását, valamint a késztermék tengeri exportra történő szállítását. A komplexumot 2013-ban helyezték üzembe. 

Borítókép: Egy drónt indít el egy ukrán katona valahol az ukrán fronton (Fotó: Szabó Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.