Addig nem lesz vége a háborúnak, amíg Oroszország be nem látja, nem nyerhet

Az észt miniszterelnök, Kaja Kallas elmondta, hogy mire kell még figyelnie a Nyugatnak.

Forrás: Standard2024. 02. 12. 14:00
Borítókép: Kaja Kallas észt miniszterelnök, az Észt Reformpárt elnöke előzetesen szavaz az interneten keresztül a tallinni Irodalmi kávéházban 2023. március 1-jén, négy nappal az észt parlamenti választások előtt (Fotó: MTI/EPA/Valda Kalnina)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaja Kallas észt miniszterelnök kijelentette, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja addig folytatódik, amíg Moszkva be nem látja, hogy nem nyerhet. Ezt a Der Standard című osztrák lapnak adott interjújában nyilatkozta.

A politikus szerint a háború folytatódik, és Ukrajna partnerei nem eshetnek „csapdába”. Tévedés lenne azt hinni, hogy a háborút gyorsan meg lehet nyerni. Oroszország hosszú háborús időszakra készül, és addig folytatódik mindez, amíg Oroszország be nem látja, hogy nem nyerhet − mondta Kallas.

A miniszterelnök szerint „nem szabad bedőlni” Oroszország trükkjének, hogy lehet vele a békéről tárgyalni. 

Ha megállapodunk az elfoglalt területek odaadásában, Oroszország megkapja, amit akart, ám nem hiszem, hogy ezek után hirtelen béke lenne. Ott van a félelem, amivel Oroszország játszik is. Oroszországot provokálja a gyengeség

 – zárta a Kallas.

Január 31-én vált ismertté, hogy abból a millió tüzérségi lövedékből, amelyet az európai szövetségesek 2024 márciusáig ígértek Ukrajnának, Kijev 600 ezret kaphat.

Ugyanezen a napon Josep Borrell kül-és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő azt mondta, hogy az EU növeli a termelést, és 2024 végéig több mint egymillió lőszert tervez átadni Ukrajnának. Információk szerint Ukrajna új, nagy hatótávolságú precíziós bombát kaphat az Egyesült Államoktól. Ezt pedig nemrég Pat Ryder, a Pentagon szóvivője megerősítette. Hozzátette, hogy már küldik is a GLSDB-rendszert, amit először a világon Ukrajnában vethetnek be.

Borítókép: Kaja Kallas észt miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Valda Kalnina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.