Az amerikai fegyveres erők semmire sem állnak készen – állítja a Pentagon volt tanácsadója

– Fegyveres erőink nem állnak készen semmire. A haditengerészet szörnyű állapotban van, nem tudnak toborozni. Az amerikai hadsereg árnyéka régi önmagának – mutatott rá a Pentagon korábbi tanácsadója, Douglas Macgregor nyugalmazott amerikai ezredes arra, hogy mivel kellene foglalkoznia Joe Bidennek és a demokrata kormányzatnak.

2024. 02. 17. 16:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon korábbi tanácsadója, Douglas Macgregor nyugalmazott amerikai ezredes a közösségi oldalán fakadt ki arra, hogy az Egyesült Államok úgy fitogtatja az erejét, hogy közben a hadsereg és a felszerelések alkalmatlanok egy komolyabb háború megvívására.

Fegyveres erőink nem állnak készen semmire. Az összes fegyveres erőre vonatkozó szabványok a padlóra estek. A haditengerészet szörnyű állapotban van, nem tudnak toborozni. Az amerikai hadsereg árnyéka régi önmagának. Mit csinálunk??

– tette fel a kérdést a Pentagon korábbi tanácsadója.

Douglas Macgregor néhány hete egy baljóslatú posztot is megosztott a közösségi oldalán, akkor arról írt, hogy szerinte hogyan ér véget az orosz–ukrán háború. 

Az ukrajnai háború Ukrajna és az Egyesült Államok katasztrofális vereségével végződik. A közel-keleti háború még csak most kezdődik, és nem ér véget, amikor az izraeli állam úgy dönt, hogy abbahagyja a harcot

– fogalmazott a nyugalmazott ezredes. Douglas Macgregor szerint Washington egy olyan világgal néz szembe, amelyet nem ismer és nem ért.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.