Hazaárulás miatt tartóztattak le egy orosz–amerikai nőt

Az USA befolyása már mindenhol érvényesül.

Forrás: Reuters2024. 02. 20. 18:53
null
Policemen stand in front of the monument for the victims of political repressions in front of FSB (former KGB) headquarters in Moscow on October 29, 2023. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSB) nemrégiben bejelentette egy 33 éves, orosz–amerikai kettős állampolgárságú nő letartóztatását hazaárulás gyanújával, írta meg a Reuters hírügynökség. A Los Angeles-i lakos kilétét nem hozták nyilvánosságra, de azt állítják, hogy Ukrajna fegyveres erői számára gyűjtött pénzt.

Az FSB közleménye szerint a nőt február 2022 óta gyanúsítják azzal, hogy aktívan gyűjtött pénzt egy ukrán szervezetnek, amelyet végül az ukrán hadsereg kapott meg – erről már a Politico számolt be.

Az orosz biztonsági szolgálat hangsúlyozta, hogy a nő cselekedeteit illegálisnak minősítették, mivel azok veszélyeztették Oroszország nemzetbiztonságát.

Az FSB nem hozta nyilvánosságra a letartóztatott nő nevét, de részletezte az ellene felhozott vádakat, így ez egy érzékeny fejlemény az országközi kapcsolatokban. A következő napokban megkezdődnek a diplomáciai egyeztetések Oroszország és az Egyesült Államok között az elítélt személy letartóztatásának és annak szélesebb körű következményeinek menetéről.
Borítókép: Orosz rendőrök állnak a politikai elnyomás áldozatainak emlékműve előtt az FSZB (volt KGB) moszkvai székháza előtt (Fotó: Alexander Nemenov/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.