Itt a drámai bejelentés, brutális támadás fenyegeti Európát + videó

Ha Vlagyimir Putyinnak sikerül meghódítania Ukrajnát, minden erőforrását összegyűjti, hogy megtámadja Európát – mondta a lengyel külügyminiszter. Nyakunkon lehet egy új világháború?

2024. 02. 18. 6:18
null
Szelidove, 2024. február 14. Az ukrán országos rendõrség által közreadott képen a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Szelidove egyik lakóházának romos épülete, amelyet orosz rakétatalálat ért 2024. február 14-én. Ukrán források szerint három ember, köztük egy gyermek életét vesztette. MTI/EPA/Ukrán országos rendõrség Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat-Európában meg kell győzni a lakosságot és a vezetőket, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megfékezése Ukrajna meghódítása után sokkal drágább lesz, mint most. Erről beszélt a lengyel külügyminiszter.

 

A Burevij (Hurikán) ukrán rohamdandár katonái az egység frontszolgálatot megelőző kiképzésén egy Kijev környéki gyakorlótéren 2023. november 1-jén, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Radosław Sikorski szerint Putyin egész Ukrajnával azt fogja tenni, amit Donbásszal. Összegyűjti az embereket és kihasználja az ipar adta lehetőségeket. 

Ukránokat toboroznak majd a hadseregükbe, hogy megtámadjanak minket. Ez szörnyű kilátás

– mondta Sikorski a müncheni biztonsági konferencia alkalmából, írja az Ukrinform.

A külügyminiszter hangsúlyozta: a lengyelek nagyon jól tudják, „hogy ugyanazzal a problémával néznek szembe, mint elődeik 1938–1939-ben”.

 A politikus ugyanakkor beszédében azt is elismerte, hogy Európa egyedül nem képes elegendő lőszert és fegyvert gyártani az ukránoknak az Amerikai Egyesült Államok segítsége nélkül. 

Pedig az ukránoknak szükségük lenne erre. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is többször elmondta. Legutóbb szintén a müncheni fórumon. Mint arról a lapunkban beszámoltunk, az ukrán vezető a konferencián ismét a fegyverek gyorsabb szállítására szólított fel, miután kivonták az ukrán egységeket a negyedik hónapja orosz ostrom alatt tartott kelet-ukrajnai Avgyijivkából.

A városban a több hónapos csata után hatalmas a pusztítás. Az ottani felvételeken is jól láthatók a rombolás nyomai.

Borítókép: Az ukrán országos rendőrség által közreadott képen a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szelidove egyik lakóházának romos épülete, amelyet orosz rakétatalálat ért 2024. február 14-én. Ukrán források szerint három ember, köztük egy gyermek életét vesztette (Fotó: MTI/EPA/Ukrán országos rendőrség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.